Boom voor slachtoffers busongeluk in Zwitserland

“Vorig jaar is er symbolisch  een boom geplant in het stadspark van Sint-Truiden voor de slachtoffers van het busongeval in Sierre (Zwitserland) door toenmalig schepen Filip Moers en mezelf als toenmalig burgemeester.”, zegt gedeputeerde Ludwig  Vandenhove.

“We hebben daar toen bewust geen aandacht (in de media) voor gevraagd.”

Nu staat hierover een artikel op de website van ‘het Belang van Limburg’.
U vindt het hieronder.

Blijvende herinnering aan busongeval in Sierre in stadspark Sint-Truiden

Op 13 maart 2013 zal het precies 1 jaar geleden zijn dat in een busongeval in Serre 28 Limburgse doden vielen waaronder 22 kinderen, 2 chauffeurs en 4 begeleiders.
In het stadspark van Sint-Truiden werd onlangs een boom met een gedenkplaat ontdekt die dit ongeval in gedachte moeten houden. Blijkbaar hebben toenmalig burgemeester Ludwig Vandenhove en gewezen schepen van openbaar groen Filip Moers in alle sereniteit deze boom aangeplant.

“Klopt! Een tijdje geleden kreeg ik het voorstel van Edwin Swerts de zaakvoerder van Tuinen Swerts dat zij bereid waren een speciale boom te schenken aan de stad om die een mooie plaats te geven in het al bijzonder gevarieerd bomenarsenaal in ons stadspark.

Naar aanleiding van dit ongeval zijn Ludwig Vandenhove en ikzelf op het idee gekomen om deze boom aan de vooravond van de Dag van het Park meer bepaald op 26 april te planten in het stadspark in de nabijheid van het geboortebos.

Wij hebben er toen aan gehouden om dit in alle sereniteit te doen en dit uit respect voor de slachtoffers en de familieleden en kennissen” aldus Filip Moers

Zie http://www.hbvl.be/limburg/sint-truiden/extern-blijvende-herinnering-aan-busongeval-in-sierre-in-het-stadspark-van-sint-truiden.aspx.  

Zie onder andere ‘Rouwregister voor slachtoffers busongeval uit Heverlee en Lommel van 16 maart 2012 en ‘Boom voor de slachtoffers van het Zwitserse busongeval’  van 29 maart 2013 op deze website.