Burger mag niet weten wat haar/zijn gebouwen waard zijn

“Ongezien”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“De verkoop van de stadsgebouwen gebeurt tegenwoordig ‘achter gesloten deuren’ in Sint-Truiden. (1)

Dat komt ervan als je een enorme financiële put maakt. Hopelijk zullen de gemeenteraadsleden van de CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid dat ook zomaar niet nemen.

Ik ben benieuwd wat de hogere overheden van deze operatie vinden.
De waarnemend provinciegouverneur Michel Carlier heeft nog maar net verordend dat de stad Sint-Truiden veel meer transparantie dient te betonen met betrekking tot zijn plannen met het patrimonium.”

Sp.a fractieleider Gert Stas: “Waar normaal de gemeenteraad in alle openbaarheid beslist om een bepaald gebouw te verkopen tegen een minimum schattingsprijs zal, als dit punt gestemd wordt, het college van burgemeester en schepenen dit zelf in alle beslotenheid kunnen bedisselen.
De gemeenteraad en de inwoners zullen nog slechts aan het einde van de procedure weten welk pand zal verkocht worden aan welke prijs. Een openbaar debat over bestemming, visie, etc. zal dus niet meer gevoerd kunnen worden, hetgeen de deur openzet voor een bedenkelijke achterkamerpolitiek.”

Hieronder vindt u het artikel uit Het Belang van Limburg.

  • Zie onder andere ook ‘Schepen van immobiliën in Sint-Truiden?’ van donderdag 24 oktober 2019. 
     
  • (1)’Verkoop gebouwen Sint-Truiden niet op gemeenteraad, maar achter gesloten deuren’, Het Belang van Limburg, maandag 31 augustus 2020, pagina 21.