Cartoon: De Sint en zijn Pieten zijn er weer!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005, 2006 en 2007 werden telkens tentoongesteld. In 2005 en 2006 werd er zelfs een cartoonboek gedrukt.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be Dit e-mail adres wordt beschermd tegen from spam bots, u hebt Javascript nodig om het te bekijken en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).

De Sint en zijn Pieten zijn er weer!

Op zaterdag 22 november 2008 kwam Sinterklaas officieel aan in Sint-Truiden.

De vorige jaren verbleef de Sint in de abdij en/of in het kasteel van domein ‘t Speelhof.
Dit jaar vertoeft hij op het begijnhof en in de Festraetsstudio

Op het begijnhof en in de Festraetsstudio slaan de Sint en zijn Pieten anderhalve week hun tenten op.

Je kan er een blik werpen in de speelgoedfabriek van de Sint waar vanalles aan de hand is.
Nieuw dit jaar is dat bezoekers niet meer in de rij moeten gaan staan.
Aan het onthaal krijg je een ticket, met daarop het uur waarop je verwacht wordt aan de ingang.

Ondertussen is er animatie: je kan de slaapkamer van de Sint bezoeken of een kijkje nemen bij zijn paard. Ook kan je in de lekker verwarmde begijnhofkerk genieten van spelletjes, muziek of tekenen.

Het Huis van Sinterklaas is open van dinsdag 25 november tot en met vrijdag 5 december 2008.

Iedereen is welkom op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.30 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

 

Tags: