Cartoon: Het geld kan niet op!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Het geld kan niet op!

“Besparen is de boodschap, ook bij de CD&V-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden, maar voor sommige zaken kan het geld blijkbaar niet op.", zeggen sp.a-fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"Neem nu de inrichting en de aankleding van de 1ste verdieping van het oud stadhuis op de Grote Markt.", vraagt Ludwig Vandenhove zich af.

"Waarom moet dit zoveel geld kosten?
Wat heeft de gewone Truienaar daar aan?".

Hieronder vindt u de perstekst

Sint-Truiden krijgt  ‘t Duurste Verdiep!

Antwerpen mag dan ‘t Schoon Verdiep hebben, wij in Sint-Truiden krijgen ‘t Duurste Verdiep

De Truienaar heeft zich nog maar net uitgesproken dat ze het beleid vragen om meer te besparen op werken en personeel en wat zien we?

De 1ste verdieping van het oude stadhuis is gerestaureerd maar moet nog opnieuw worden bemeubeld en ingericht en daar heeft CD&V en Open Vld maar liefst 500.000 euro of 20 miljoen oude bfr. voor over en dit om het bestaande meubilair en de verlichting op te frissen, nieuw meubilair en verlichting aan te kopen en hoe kan het anders, ook alweer een studie maar dit keer een lichtstudie te laten uitvoeren.

“Ook deze investering  is voor onze fractie buiten proportie en onaanvaardbaar of denkt CD&V en Open Vld,  met deze speciale lichtstudie en lichtaccenten verlichte despoten te worden en het niveau van de gemeenteraad  op die manier omhoog te krijgen?” vraagt sp.a-fractieleider Filip Moers zich af.

 

Zie onder andere Sp.a hekelt dure inrichting van stadhuis. Het Belang van Limburg, Uit uw gemeente, 24-02-2014, p. 15.

Zie ook Voor luxe-projecten is er geld! van 18-11-2013 en Nieuwjaarfolder CD&V: bijna allemaal realisaties van sp.a! van 24-02-2014 op deze website.