Chiro Taptoe groot succes

De Chiro Taptoe, die op donderdag 17 mei 2012 (Onze Heer Hemelvaart) plaatsvond op de Groenmarkt in Sint-Truiden, was een groot succes.

 

Mooi weer en veel volk: hopelijk is dit ook aanstaande donderdag 31 mei 2012 het geval met de 12e internationale militaire Taptoe op de Grote Markt, hoewel de weersvoorspellingen frisser weer en zwaar bewolkt met kans op regen of buien geven.
Op hoop van zegen!

 

 

 

De Chiro Taptoe werd georganiseerd door de muziekkapel Chirojongens Sint-Marten in het kader van het 70-jarig bestaan van Chirojongens 'Ridders Van Maria' (RVM) Sint-Marten.
Met ‘Chirotop’ in 1996 en 2002 waren zij aan de 3e organisatie toe.
In 2002 regende de Chirotop uit en vond alles plaats in stadsfeestzaal de Manège, Rijschoolstraat 73.

 

 

De muziekkapel Chirojongens Sint-Maarten is gesticht in 1948.
Momenteel zijn er 55 leden aangesloten, waarvan de jongste 8 jaar is en de oudste 81.
Zij doen jaarlijks heel wat optredens in Vlaanderen, maar ook in Nederland.

 

 

De volgende groepen namen deel aan de Chiro Taptoe: Chiro Hemo Opstal, Chiro Moerzeke, Chiro Overal Temse, Chiro Schelle, Chiro Wij Sinaai, Chiro Zwijndrecht, de vendeliers van Die Landouwe en uiteraard de muziekkapel van de Chirojongens Sint-Marten zelf. De stadsbeiaardier verleende eveneens zijn medewerking.

 

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove bedankte en wenste alle aanwezige korpsen proficiat voor hun optreden, feliciteerde nogmaals de 70-jarige Chirojongens RVM Sint-Marten en de muziekkapel Chirojongens Sint-Marten voor de puike organisatie.
Hij benadrukte in zijn slotwoord dat de Groenmarkt zich uitstekend leent tot het organiseren van zulke evenementen. Ook nodigde hij iedereen uit voor de internationale militaire Taptoe op donderdag 31 mei 2012 op de Grote Markt.

 

 

 

 

 

Zie ook de teksten ‘Chirojongens Sint-Marten bestaan 75 jaar!’ van 2 mei 2012 en ‘12e internationale militaire Taptoe’ van 12 mei 2012 op deze website.