De Kagera Co-operative Union (KCU) uit Tanzania bezocht Oxfam Wereldwinkel in Sint-Truiden!

In het kader van de Partnerdag van Oxfam Wereldwinkel bezocht de heer Vedastus Ngaiza van de organisatie Kagera Coöperative Union ( KCU) uit Tanzania op 20 april 2008 Sint-Truiden, waar hij door burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove ontvangen werd in de wereldwinkel.


KCU verenigt 125 dorpscoöperaties van kleinschalige koffieboeren met in totaal 40 000 leden.
KCU garandeert de afzet van de koffie, regelt het transport en geeft vorming over kwaliteit en organische productie. Via de organisatie geraken de boeren makkelijker aan meststoffen en materiaal.
De meeste Afrikaanse gezinnen moeten rondkomen met een inkomen van minder dan 1,25 EUR per dag.


Hoewel het aandeel van de verkoop aan de eerlijke handel nog steeds te laag is, stijgt het  belang ervan.

Door de lange samenwerking met de eerlijke handel slaagde KCU er ook in zelf te exporteren en de wereldmarkt beter te leren kennen.Deze ontvangst is één van acties die ondernomen werden in het kader van de FairTradeGemeente-campagne 2007-2008.

“Als burgemeester van de stad Sint-Truiden, tevens bevoegd voor duurzaam beleid en ontwikkelingssamenwerking, kan ik fier aankondigen dat wij dit FairTrade-label behaald hebben.
Op de 'Internationale dag van de Fair Trade', op zaterdag 10 mei 2008, zal ik dan ook officieel het FaireTrade-logo in ontvangst nemen, want alle criteria zijn behaald.”, aldus Ludwig Vandenhove.

Zie ook de website www.eenstoel.be.