De wijkinspecteur komt bij u langs!

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is gestart met een nieuwe campagne rond diefstalpreventie.

Burgemeester en voorzitter van de politieraad en het politiecollege Ludwig Vandenhove:  “Aanvullend op alle initiatieven, die we terzake al doen met de preventiedienst en/of de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, zijn we nu gestart met een nieuw project.

Wij willen de inwoners van onze politiezone nog meer aanzetten om hun woning beter tegen eventuele inbraak te beschermen. Daarom zullen de wijkinspecteurs elke eengezinswoning van de politiezone bezoeken en op basis van een typefolder enkele essentiële punten in en rond de woning controleren in het kader van de inbraakpreventie.

Aan de hand van enkele veiligheidstips bespreekt de wijkinspecteur met de bewoner(s) wat er eventueel kan verbeterd worden en welke financiële mogelijkheden er zijn vanuit de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken en/of vanuit de federale overheid (belastingsvermindering) om dit te stimuleren.

De bedoeling is binnen de twee jaar alle huizen aan te doen.”

De campagne werd officieel voorgesteld op vrijdag 13 augustus 2010 bij de familie Geysenberghs in de Toekomststraat 11 in/> aanwezigheid van wijkinspecteur Pierre Reiners.

Meer informatie: www.politie-sint-truiden.be of www.preventie-sint-truiden.be

Hierover verscheen er onder andere een artikel in het Belang van Limburg van zaterdag 14 augustus 2010 en op www.nieuwsblad.be diezelfde dag. Op woensdag 18 augustus 2010 verscheen een artikel in De Weekkrant en op 29 september 2010 in de Passe-partout.