Debat ‘Ieders stem telt’

Op woensdag 19 september 2012 werd in cultuurcentrum de bogaard in Sint-Truiden door het Regionaal Instituut voor Maatschappelijk Opbouwwerk (RIMO)-Limburg het ‘Ieders stem telt’-debat georganiseerd.

Hetzelfde debat vond plaats in Hasselt op vrijdag 14 september 2012 en zal ook nog doorgaan op woensdag 3 oktober 2012 in Genk.

“Gemeenteraadsverkiezingen betekenen aan de bevolking duidelijk maken wat gerealiseerd is tijdens de afgelopen legislatu(u)r(en), maar ook en vooral naar de toekomst kijken.

Uit dit debat werd alleszins één zaak duidelijk: als het op sociaal beleid en aanpak van kansarmoede aankomt, is er ideologisch maar één coalitie mogelijk in Sint-Truiden: CD&V, sp.a en Groen.

Ik hoop dat de kandidaten, die tot de koepel van de Christelijke werknemersorganisatie (ACW) behoren en op de CD&V-lijst staan, dit de komende weken in hun partij duidelijk kunnen maken.
Zie ook tekst ‘Dag van het personeel’ van 18 november 2009 op deze website.

Enkel met zulke meerderheid kunnen we een sterk sociaal Sint-Truiden behouden.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Op www.iedersstemtelt.be kan elke kiezer zelf nagaan hoe sociaal zij/hij is en voor welke partij haar/zijn voorkeur uitgaat.

“Ik heb zelf de sociale stemtest gedaan en kwam uit bij sp.a en Groen, elk 74%.
Dit bevestigt nogmaals mijn visie dat Groen en sp.a ook in Sint-Truiden, een kartel hadden moeten maken, net zoals dat op provinciaal niveau het geval is.

Op mij zullen de personen, die het moeilijk(er) hebben in onze maatschappij, van welke afkomst of kleur dan ook, alleszins kunnen blijven rekenen, ook na de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.”

Zie onder andere ook de tekst ‘Een globaal armoedeplan voor Sint-Truiden’ van 26 november 2008 en ‘Doet Sint-Truiden voldoende in de strijd tegen kansarmoede?’ van 1 februari 2011 op deze website.