Duur meubilair stadhuis Sint-Truiden: niets mee te maken

Dat zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove als reactie op het artikel in Het Belang van Limburg van zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016.

CD&V-schepen Bert Stippelmans zegt daarin: "Dit bestuur heeft afgewerkt wat onder het sp.a-bestuur jaren op de agenda stond maar nooit uitgevoerd werd." En verder: "Ik wil toch eerst duidelijk stellen dat het hier gaat om de laatste fase van een renovatie die tien jaar geleden werd opgestart door de vorige coalitie met sp.a-burgemeester Ludwig Vandenhove. In totaal gaat het om een investering van net geen 9 miljoen euro. De inrichting was jarenlang een van de doelstellingen van het vorige bestuur, maar er kwam niets van in huis." (1)

Ludwig Vandenhove: "Het is correct dat de restauratie van het stadhuis op de Grote Markt in Sint-Truiden ingezet is door de CD&V-Open Vld-sp.a-coalitie onder mijn leiding en daar sta ik nog altijd achter.
Het dossier was in handen van sp.a-schepen van Gebouwen Johnny Vangrieken en onder zijn bevoegdheid is de eerste fase met de nieuwe toeristische dienst gefinaliseerd.
Indien wij als sp.a in de bestuursmeerderheid gebleven waren, hadden wij ongetwijfeld ook het stadhuis verder gerestaureerd.  Of dat op dezelfde manier zou gebeurd zijn, laat ik in het midden, omdat dat niet aan de orde is.
De dure meubels zouden er zeker niet gekomen zijn.

Als de huidige CD&V-Open Vld-meerderheid veel geld wil uitgeven aan projecten, die niet echt prioritair zijn ten opzichte van zoveel andere behoeften in Sint-Truiden, is dat hun politieke keuze, maar niet die van sp.a en van mij.

Ik vraag mij trouwens af waarom er dan altijd de oppositie moet bij betrokken worden.
CD&V en Open Vld zullen hiervoor verantwoording moeten afleggen bij de inwoners, niet wij.

 

(1) “Tafel van 65.000 euro is pure geldverspilling”. Het Belang van Limburg, 21-05-2016, p. 26.

 

 

Zie ook Herinrichting oud stadhuis Grote Markt: het vervolg van 29-02-2016 op deze website.