"Een klein cafeetje ergens achterin!"

“Zo zou je het kunnen stellen.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.


“Het gaat om een aantal senioren, die elke week kaarten in een tuinhuisje in de Kazelstraat.
Na een opknapbeurt werd ‘het lokaal’ officieel heropend op maandag 11 oktober 2010.”/>, aldus Ludwig Vandenhove.

Als ‘burgervader’ kon Ludwig Vandenhove uiteraard niet ontbreken bij de officiële opening.

Hierover is onderstaand artikel met foto verschenen in De Weekkrant van 20 oktober 2010.

Vrienden knappen tuinhuisje op

Elf vrienden knapten onlangs het tuinhuisje van hun overleden kameraad op. Zo kunnen ze verder in het lokaaltje blijven kaarten. En uiteraard een pint je drinken!

"Nu het kouder wordt en we meer binnen gaan zitten, is er gewoon geen plaats meer in ons lokaaltje. In de zomer kunnen we buiten kaarten en spelen we petanque op het zelf aangelegde baantje", vertelt Walther Lemoine, gewezen winkelier, horeca-uitbater en carnavalist. "Alles is begonnen met onze helaas te vroeg overleden vriend Jos Londoz. Iets nadat hij met pensioen was gegaan had hij hier in dat tuinhuisje met enkele vrienden afgesproken om een pint je te drinken. Daar waren mensen bij uit het wielertoerisme, een wandelclub en carnavalgroepen zoals de Schumavalisten en de Stapelino's. Omdat we allemaal gepensioneerden waren en dus over genoeg vrijetijd beschikten werd afgesproken regelmatig samen te komen. Eerst ééns per week en uiteindelijk werd het elke dag tussen twee en zes in de namiddag."

'Tuinhuisje', dat was al veel gezegd het was eerder een dak met daaronder enkele oude ramen en deuren. "Daarom besloten we het gebouwke op te kalefateren. Gelukkig zitten er ook wat stielmannen in ons clubje en daardoor werd het geen knoeiboel." Vorig jaar waren er al renovatieplannen, maar die vielen stil met het overlijden van Jos. "Zijn echtgenote Jenny vond dat het kliekje moest blijven bestaan. Nu komt Jenny zelf ook meekaarten."