Een links front?

Logo's PS en sp.a

"Waarom niet gaan voor een links front na de verkiezingen van zondag 26 mei 2019?", vraagt gemeente- en provincieraadslid Ludwig Vandenhove zich af.

"N-VA voorzitter Bart De Wever heeft er, na de meest recente opiniepeiling, een schrikbeeld van opgehangen, zeker voor wat betreft Wallonië. (1) Maar iedereen, die links en progressief is, moet tegengas tegen dat beeld geven.
Het zou een verademing zijn na de rechtse regeringen van de laatste 5 jaar.
Het zijn nog meer dan 14 dagen voor de verkiezingen van zondag 26 mei 2019, dus nog voldoende tijd om die boodschap uit te dragen. Maar dan moeten we er wel echt in geloven

Waarom niet op alle niveaus snel na de verkiezingen een akkoord maken tussen Groen en Ecolo en sp.a en PS?
Het is dan aan het linkse deel van CD&V en CDH om kleur te bekennen.

Te simpel?
Hebben deze constructies een meerderheid?
Misschien wel, misschien niet. Maar daarom zijn het verkiezingen. En dan nog: je moet durven blijven dromen in de politiek en echt voor iets gaan.

Alleszins hebben wij als sp.a al een goede stap gezet met de gezamenlijke huisbezoeken met de PS in Oostende. (2) Zo verdwijnt ook dat schrikbeeld van een regering van Socialisten met de N-VA (zeker voor mij!).
Willen wij als sp.a in een federale regering geraken, hebben we altijd de PS nodig. Ook 'de tegenstanders' van de PS bij ons binnen de sp.a moeten dat beseffen.
We moeten dat openlijk durven zeggen als sp.a.
Voor alle duidelijkheid: ik ben een grote voorstander van een nauwere samenwerking tussen PS en sp.a, binnen en buiten verkiezingscampagnes.

En de liberalen?
Willen die deze keer niet absoluut in de regeringen, zoals meestal?
Laten we maar kijken naar de huidige Vlaamse regering, waar zij op het laatste ogenblik aan boord gehaald zijn zonder zelfs te onderhandelen over het regeerakkoord.

'De N-VA overal in de oppositie? Waarom niet?' (2)."