Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft telkens een voorwoord dat u hier kan lezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.  

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.  

 

“Een proper Sint-Truiden kunnen we enkel bereiken via gezamenlijke inspanningen van de burgers en de overheid, in dit geval de stad Sint-Truiden.“

 

 

 

 

 

Voorwoord infoblad februari 2012

 

 

Beste Truienaar

 

 

Hoewel de winter nog niet voorbij is, kijken we al volop uit naar de lente.
Voor het stadsbestuur betekent dit steeds een aantal extra initiatieven qua milieu. Zo is er de actie ‘Kom op straat tegen zwerfvuil’, de ‘grote lenteschoonmaak’ en het project ‘jongerenpartnership’ (pagina 3 tot en met 6).
Met het ‘jongerenpartnership’ bereiken we heel wat Sint-Truidense jongeren vanaf 15 jaar.
De stad wordt over heel het grondgebied ontdaan van zwerfvuil, jongeren worden milieubewust gemaakt en ze krijgen de kans om een eerste werkervaring op te doen.
Milieubeleid is niet alleen een zaak van de stad Sint-Truiden, maar van alle burgers.
Een proper Sint-Truiden kunnen we enkel bereiken via gezamenlijke inspanningen.
Sint-Truiden doet het goed, zo bewijzen de cijfers van de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) over het selectief sorteren van afval, maar het kan altijd nog beter. Zwerfvuil blijft, ondanks alle preventieve, sensibiliserende en als het echt moet verbaliserende acties, een probleem.

 

 

De Heilige Trudo is de patroonheilige van onze stad.
Sinds 1998 hebben we opnieuw aangeknoopt met de traditie van de zevenjaarlijkse Trudofeesten. Dit jaar is het dus weer zover.
Er is een uitgebreid programma samengesteld dat gespreid is over het hele jaar tot 23 november 2012, het naamfeest van Sint-Trudo (pagina 16).
U zal er niet naast kunnen kijken in de stad en via de diverse stedelijke informatiekanalen.

 

 

De traditionele verloren maandagstoet - dit jaar op maandag 20 februari 2012 - blijft een evenement dat op één dag heel wat volk naar Sint-Truiden trekt.
In tegenstelling tot vele andere steden kan het publiek bij ons nog altijd gratis genieten van deze activiteit.
Op de pagina’s 20 en 25 vindt u het gedetailleerd programma van heel het carnavalweekend.

 

 

Ons motto blijft ‘sport in de breedte’, met andere woorden elke inwoner de kans geven haar of zijn geliefkoosde sport zo goedkoop mogelijk, zo dicht mogelijk bij huis en in zo ideaal mogelijke omstandigheden te laten uitoefenen.
In het midden van dit infoblad vindt u de sportkalender, een uitneembare folder met een zo volledig mogelijk overzicht van alle stedelijke sportactiviteiten en -evenementen.

 

 

Vanaf donderdag 1 maart 2012 wijzigen de openingsuren van het administratief centrum opnieuw. Sinds maart 2011 waren de baliediensten ook open op maandag, maar omwille van de weinige bezoekers, besliste het stadsbestuur om vanaf 1 maart 2012 de baliediensten terug te laten werken van dinsdag tot zaterdag.
Op die manier kan het personeel de piekmomenten, zoals op zaterdag, beter opvangen met een snellere dienstverlening als gevolg. Meer details vindt u op pagina 24.

 

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester