Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad, dat u hier kan nalezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

Voorwoord informatieblad januari

 

 

 

 

"Meer begrip, meer verdraagzaamheid, meer solidariteit: dat is wat ik wens voor 2008!"

 

 

Beste Truienaar

 

 

In mijn persoonlijke naam als burgemeester, maar ook namens het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad van de stad Sint-Truiden wil ik u het allerbeste toewensen voor 2008.
Ik hoop dat al uw wensen en verlangens mogen uitkomen en het klinkt misschien als een cliché, maar vooreerst wens ik u vooral een goede gezondheid.

 

 

In dit eerste nummer van het informatieblad van 2008 wordt uitgebreid aandacht besteed aan de werking van het stadswerkhuis.
In het nummer van december 2007 kon u reeds kennis maken met de sneldienst.
De personeelsleden van het stadswerkhuis zijn vooral die personeelsleden, die op straat te zien zijn.
Vaak wordt er neerbuigend over deze mensen gedaan vanuit de bevolking.
Nochtans zijn zij diegenen die heel veel kleine dingen oplossen, vooral die zaken, waar de
gemiddelde burger wakker van ligt en ook belastingen voor betaalt opdat die zo goed en zo snel mogelijk zouden opgelost worden.

Om u wegwijs te maken in de organisatie van dit stadswerkhuis, vonden wij het nuttig om hieraan de nodige aandacht te schenken in dit informatieblad.

 

 

De buurtactiviteiten, en vooral de initiatieven, die vanuit de stad Sint-Truiden en de preventiewinkel genomen worden, hebben steeds meer succes.
Getuige hiervan zijn onder andere de 1.598 kerstbomen in 47 buurten en wijken, die voor de kerstperiode verdeeld zijn vanuit de stad Sint-Truiden.
Heel wat buurten en wijken hebben naast deze gratis kerstversiering ook gebruik gemaakt van de buurtpremie, die ze via de preventiewinkel kunnen krijgen, om één en/of andere activiteiten rond Kerstmis en/of Nieuwjaar te organiseren.

Een dikke proficiat hiervoor: het is zo dat mensen opnieuw meer met mekaar praten, overleggen, en als er al eens problemen zijn, die zo goed mogelijk uitpraten.
Met enerzijds de hoffelijkheidscampagne en anderzijds de suggestiecheque (pag. 34) wordt deze ondersteuning vanuit de preventiewinkel, de lokale
politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de stad Sint-Truiden nog uitgebreid.

U ziet het: wij laten vanuit het beleid niets onverlet om in het begin van dit jaar oproepen tot meer begrip, verdraagzaamheid, solidariteit, etc., daadwerkelijk te ondersteunen.

 

 

Veel leesgenot!

 

 

Ludwig Vandenhove
uw burgemeester