Enkele aanpassingen voor het Limburgs hoger en universitair onderwijs

Een aantal Limburgse Vlaamse parlementairen, waaronder Ludwig Vandenhove voor VOORUIT, hebben een decreet ingediend om enkele technische aanpassingen door te voeren voor het hoger en universitair onderwijs in Limburg.

Titel: ‘Voorstel van decreet tot wijziging van het decreet van 20 juni 2008 houdende het statuut van de Universiteit Hasselt en de Hoge Raad voor het Hoger Onderwijs in Limburg, wat de structuur van het beheer en de actualisering van de bestaande bepalingen betreft’.

“De bedoeling is het decreet van vrijdag 20 juni 2008 houdende het statuut van de Universiteit Hasselt (UHasselt) en de Hoge Raad voor het Hoger Onderwijs in Limburg te wijzigen”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Enerzijds wordt de functie van beheerder opgesplitst in een algemeen beheerder en een academisch beheerder, zoals in de UHasselt reeds van toepassing is, anderzijds worden een aantal formuleringen geoptimaliseerd.

Het is positief dat alle democratische Limburgse partijen over de partijgrenzen heen dit voorstel van decreet samen indienen. Maar deze samenwerking zou niet enkel moeten gelden als het handelt over eerder technische aangelegenheden, maar evenzo als het gaat over het organiseren van nieuwe, bijkomende onderwijsrichtingen.
Ik heb het al vaak gezegd en geschreven: Limburg zou nog veel meer aan één zeel en in dezelfde richting moeten trekken om ervoor te zorgen dat wij op gelijke wijze zouden behandeld worden als andere provincies en niet enkel qua onderwijs.
” 

Hieronder vindt u het voorstel van decreet.

___