Fotowedstrijd ‘Limburgse natuur’

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft het initiatief genomen voor een fotowedstrijd rond de Limburgse natuur.
Op vrijdag 2 oktober 2015 werd het project officieel voorgesteld tijdens een persconferentie in het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) in Genk (Craenevenne 86).

Via allerlei kunstvormen, dus ook via fotografie, kunnen we bij de burger meer interesse wekken voor natuur en vooral  voor de toenemende problemen, waarmee die actueel geconfronteerd wordt”, aldus Ludwig Vandenhove. “Bovendien stel ik vast, als ik fototentoonstellingen bezoek, dat er meer en meer natuurfoto’s gemaakt worden. Er is dus duidelijk interesse. Het gaat meestal om amateurfotografen, die echter heel professionele foto’s maken.

Ik ben ervan overtuigd dat deze fotowedstrijd de Limburgse natuur nog meer onder de aandacht zal brengen. En wellicht zullen er foto’s aangeleverd worden, die we zullen kunnen gebruiken om ‘groen Limburg’ nog meer aan te prijzen.

Met dank aan mijn goede vrienden van RENOVAT foto vzw.”

Hieronder vindt u het persbericht inclusief reglement en de flyer.Zie onder andere Radio 2 Limburg, avondjournaal, 02-10-2015.

Zie ook Fototentoonstelling rond kunst en natuur in Nieuwenhoven van 06-05-2015 en Bezoek Renovat aan het provinciehuis van 27-01-2014 op deze website.