Frank De Winne is een ongelooflijk groot mens!

“Ik wist dit al, maar hij heeft dit nog maar eens bewezen tijdens de opening van de tentoonstelling in het Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem en de lezing in de Academiezaal rond ‘Frank De Winne, 6 maand in de ruimte’ op woensdag 31 maart 2010.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Handjes schudden, handtekeningen uitdelen, gewillig mee op de foto gaan, etc., niets is Frank De Winne teveel.
Hij koppelt op een unieke wijze technische kennis en fysieke geschiktheid aan een hoge menselijke factor.”, zegt Ludwig Vandenhove.
“6 maanden verblijf in de ruimte heeft daar niets aan veranderd, integendeel zelfs.”

 

 

 

“Het feit dat hij op mijn vraag aanvaard heeft ereburger van Sint-Truiden te worden, was de klap op vuurpijl van een voor de stad Sint-Truiden historische avond.”
Zie de tekst ‘Frank De Winne wordt de 6e ereburger van Sint-Truiden!’ van 5 april 2010 op deze website.

 

 

Ludwig Vandenhove verzorgde de inleiding zowel bij de tentoonstelling, als bij de lezing.

 

 

Bij de tentoonstelling bedankte hij de vrijwilligers, die ervoor zorgen dat het Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem gemiddeld 6.000 bezoekers per jaar trekt. Bovendien herhaalde hij zijn oproep aan de verantwoordelijken van defensie om meer aandacht te hebben voor deze militaire musea en ze een kader aan te bieden, bijvoorbeeld via een gezamenlijke promotie, ter ondersteuning van de talrijke vrijwilligers.
“Elke organisatie, dus ook het leger, moet aandacht hebben voor zijn verleden.”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Dit is eerder een kwestie van organisatie dan wel van geld.”
Zie de tekst ‘Erkenning en subsidiëring militaire musea?’ van 24 april 2009 op deze website.

 

 

 

 

 

Bij de lezing ging hij in op de voorbeeldrol van Frank De Winne voor de jeugd en het belang van ruimtemissies voor het wetenschappelijk onderzoek. “Bovendien moet de Belgische en Vlaamse ruimtevaartindustrie zich ‘verder optrekken’ aan de figuur van Frank De Winne.”, zei Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie onder andere de teksten ‘5e editie van Odisseaprijs!’ van 15 december 2009 en ‘Sint-Truiden ontvangt Frank De Winne op 31 maart 2010!’ van 22 maart 2010 op deze website.