Geef toch toe als je iets vergeet!

“Ook in de politiek moet je kunnen toegeven als je iets vergeet, zeggen sp.a-fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Dit is wat nu gebeurt bij de bedeling van jaarlijkse gratis zoutzakjes in Sint-Truiden.”

Normaal wordt in het informatieblad van november elk jaar gecommuniceerd hoe de stad de overlast bij ijzel en sneeuw aanpakt.
Dit is een schema dat al jaren bestaat en de CD&V-Open Vld-meerderheid heeft dit gewoon kunnen overnemen en eventueel aanpassen
. En voor alle duidelijkheid, het industrieterrein in Brustem stond daar wel degelijk bij”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Het is dan ook onbegrijpelijk dat de informatie in verband met de eventueel te bestrooien routes nu pas in het informatieblad van januari staat.
Nog erger, over de jaarlijkse bedeling van zakjes strooizout is er helemaal niets via het informatieblad gecommuniceerd.
Gewoon vergeten als ik er tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 15 december 2014 niets over gevraagd had”, aldus Filip Moers.
“Pas nadien is er dan via de media bekendgemaakt dat er zakjes strooizout konden afgehaald worden in het stadswerkhuis in de Sint-Jorisstraat (industriezone Schurhovenveld). Bovendien is er geen speciale bedeling in de randgemeenten voorzien, zoals wij dat voorheen altijd deden.
Hoe moeten senioren en/of personen, die geen wagen hebben, aan een voorraad strooizout geraken?
Zijn dat geen inwoners van Sint-Truiden, die evengoed belastingen betalen?.
Het beste bewijs dat de CD&V-Open Vld-meerderheid het vergeten was is dat het nu nog niet in het informatieblad van januari 2015 staat.”

En dan het officieel schriftelijk antwoord dat Filip Moers ontvangen heeft: ”Dit jaar werd geopteerd om een beperkte oproep te doen rond de bedeling van de gratis zoutzakjes (naar de pers en op de website van de stad Sint-Truiden). Hoofdreden is vooral om de milieubelasting van het zout in ons rioleringsnet te beperken en aangezien er vorig jaar geen strenge winter heeft plaatsgevonden kan men van de veronderstelling uitgaan dat de meeste inwoners nog een voorraad hebben”.

“Zout is inderdaad slecht voor het milieu, maar als dat gebruikt wordt als argument geldt dat voor het hele grondgebied en moeten andere middelen ingeschakeld worden. En wat die eventuele voorraad van vorig jaar betreft: dat geldt toch ook voor het ganse grondgebied.
Vergeten is menselijk, ook in de politiek. Maar wees eerlijk en durf dat dan toe te geven”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

Zie ook We zijn er klaar voor! van 20-11-2011