Geen verdere fusies, wel meer praktische samenwerking op het terrein tussen gemeenten/steden!

“Neen, ik ben geen voorstander van verdere fusies van gemeenten/steden.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove naar aanleiding van het Groenboek van Vlaams minister Geert Bourgeois.


“Het zou de kloof tussen de burger en de gemeentepolitiek alleen maar doen toenemen. Wel ben ik voorstander van een maximale praktische samenwerking op het terrein, zoals nu reeds gebeurt met Gingelom en Nieuwerkerken voor een aantal concrete dossiers (bijvoorbeeld glasophaling en projecten qua sociale economie).”

Hieronder vindt u de reactie van burgemeester Ludwig Vandenhove, die verschenen is in Het Belang van Limburg van vrijdag 19 november 2010.

"Ik ben tegen verdere fusies, maar wel voor samenwerking voor praktische zaken. We werken nu al samen met Gingelom en Nieuwerkerken voor de politie, maar ook voor glasophaling en projecten in de sociale economie."

Zie ook de teksten ‘Eerst zien en dan geloven!’ van 24 augustus 2010 en ‘Limburgse sp.a-burgemeesters reageren op groenboek Vlaams minister Geert Bourgeois!’ van 28 september 2010 op deze website.