Gratis en onafhankelijk (ver)bouwadvies op Bouwinnovatie

De (ver)bouwbeurs “Bouwinnovatie” vindt plaats van vrijdag 31 januari 2014 tot en met zondag 2 februari 2014 en van vrijdag 7 februari 2014 tot en met zondag 9 februari 2014 in de Ethias Arena, Gouverneur Verwilgensingel 70 in Hasselt.

“Op Bouwinnovatie vinden de bezoekers exposanten van alle producten en diensten uit de sector, maar provincie Limburg is de enige aanwezige instantie, die de bezoekers kan inlichten over alle aspecten van duurzaam (ver)bouwen, zuinig verwarmen, inbraakpreventie en alle mogelijke premies.”, aldus gedeputeerde van Leefmilieu en voorzitter van vzw Dubolimburg Ludwig Vandenhove.
“Ook na afloop van de beurs kunnen milieubewuste (ver)bouwers bij de provincie Limburg en de vzw Dubolimburg terecht voor onafhankelijk en gratis advies.”

Het volledige persbericht vindt u hieronder.

Provincie geeft gratis en onafhankelijk advies op Bouwinnovatie (en ook daarna)

Bouwinnovatie is dé beurs voor bouwen en verbouwen in Limburg. Ze vindt dit jaar opnieuw plaats in de Hasseltse Ethias Arena tussen 31 januari en 9 februari 2014.

Ook de provincie Limburg en Dubolimburg zijn met een gezamenlijke stand aanwezig en helpen je graag op weg naar een duurzame en veilige woning met gratis en onafhankelijk advies.

Gratis en onafhankelijk advies op Bouwinnovatie

Reeds meerdere jaren nemen verschillende provinciale diensten deel aan Bouwinnovatie, samen met Dubolimburg vzw, het Limburgse steunpunt rond duurzaam bouwen en verbouwen.

“Ook dit jaar kunnen bezoekers op onze stand (nummer 409) terecht voor gratis en onafhankelijk advies en informatie over alle aspecten van duurzaam (ver)bouwen, de provinciale verwarmingscampagne ‘Warm Limburg’,  woninginbraakpreventie en alle mogelijke premies”, zegt gedeputeerde voor Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

“Op Bouwinnovatie is er geen enkele andere overheid of instantie aanwezig die de bezoekers hieromtrent kan inlichten”.

Op zondag 2 februari kunnen alle bezoekers van Bouwinnovatie bovendien voor de laatste keer op de foto gaan met ‘Wali’.

“Wali is de campagnemascotte van Warm Limburg”, weet gedeputeerde voor Leefmilieu Ludwig Vandenhove.  “Wali was afgelopen najaar aanwezig op tal van evenementen, zoals de jeneverfeesten in Hasselt, een voetbalwedstrijd van KRC Genk, Theater Op De Markt in Neerpelt, …  om de campagne Warm Limburg onder de aandacht te brengen en te wijzen op het belang van energiezuinige verwarming en groene warmte”.

Wie wil, kan samen met Wali op de foto. Alle foto’s worden online gezet.

Wie zijn foto herkent op de facebookpagina www.facebook.com/walidebeer, maakt kans op een leuke prijs.

Meer info over Bouwinnovatie vind je op www.bouwinnovatie.be.  

Ook na Bouwinnovatie kan je bij de provincie en Dubolimburg terecht voor advies

Geraak je niet op Bouwinnovatie? Geen nood. Je kan ook ná de beurs nog steeds bij de provincie Limburg en Dubolimburg terecht voor advies. Zo kan je één van de vele infoavonden volgen in het kader van de campagne Warm Limburg. Tijdens zo’n infoavond kom  je bijvoorbeeld te weten of een warmtepomp of houtpelletketel geschikt is voor jouw woning, hoe je energie kan besparen met je bestaande verwarmingsinstallatie, … . Het overzicht van alle infoavonden vind je op www.warmlimburg.be.

Heb je nood aan een uitgebreider advies voor de hele woning? Dan is ‘Eerste Hulp Bij Duurzaam Bouwen’ waarschijnlijk iets voor jou.  Onder deze noemer bundelt Dubolimburg haar verschillende adviesformules, zoals een ‘Quickscan’, een ‘Quickscan  On The Road’, ‘Bouwadvies’ en ‘Bouwadvies XL’. Naast dit bestaande advies, kunnen inwoners van Limburg sinds kort ook gratis beroep doen op de ‘Huisdokter’. De ‘Huisdokter’ is een specialist van Dubolimburg die hen aan huis en op maat gedurende 2 uur adviseert wat betreft duurzame verbouwingen en de te behalen winsten op vlak van budget, comfort én milieu. Meer info over de Huisdokter en de andere adviesformules vind je op www.eerstehulpbijduurzaambouwen.be.

Er bestaan ook heel wat premies voor energiezuinige maatregelen. Met de brochure ‘Wegwijs in het premiedoolhof’ helpt de provincie je graag op weg. Je kan de brochure downloaden op www.limburg.be/wonen.

Je kan ook met al je vragen rond premies, verwarming, duurzaam (ver)bouwen, … terecht op de Energieadvieslijn 078 15 01 86.

Voor meer informatie en met al je vragen over inbraakpreventie kan je terecht bij inbraakpreventie@limburg.be en op www.limburg.be/Limburg/veiligheid/Criminaliteitspreventie/Woninginbraak.

 

Zie ook DuboLimburg stuurt de huisdokter GRATIS op pad van 14-01-2014 en Warm Limburg najaarscampagne van start gegaan van 18-10-2013 op deze website.