LIKONA-contactdag

Op zaterdag 20 januari 2024 ging voor de 33ste maal de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA)-contactdag door op de campus van de Universiteit Hasselt (U Hasselt) in Diepenbeek (Agoralaan, gebouw D (1)).

Ik ging in de namiddag langs om naar enkele voordrachten te luisteren”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Het is voor mij een beetje nostalgie naar de periode dat ik Limburgs gedeputeerde was van Milieu en Natuur en dat ik zelf mee verantwoordelijk was voor de organisatie van de jaarlijkse LIKONA-contactdag.

Het initiatief trekt steeds heel wat geïnteresseerden, dit jaar weer om en bij de 350 deelnemers. 

Ik doe er telkens heel wat inhoudelijke suggesties op, die bruikbaar zijn voor parlementaire vragen of voor de gemeenteraad in Sint-Truiden.

 

Dit jaar volgde ik de volgende sessies: ‘Effecten van nachtelijke verlichting op de biodiversiteit’ (Daan Dekeukeleire, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO)), ‘Wilde bijen in Haspengouws akkerland’ (Pieter Vanormelingen, Natuurpunt Studie) en ‘Natuurherstel in De Teut-Tenhaagdoornheide’ (Koen Thijs, Agentschap voor Natuur en Bos (ANB)).

De LIKONA-contactdag blijft een belangrijk initiatief voor de natuur en de biodiversiteit in Limburg. En een uitstekend ontmoetingsmoment voor alle betrokkenen in Limburg.

 

Zie je wel dat de provincie Limburg nog heel wat belangrijk en nuttig werk doet. Dus niet afschaffen!”.
___

Tags: