Meerderheid stemt verdeeld

Maandag 26 oktober 2020: maandelijkse gemeenteraad in Sint-Truiden.

De CD&V-N-VA-Open Vld is duidelijk verveeld als sp.a-fractieleider Gert Stas het bijkomend agendapunt over het personeel van het stedelijk zwembad ter sprake brengt.
Als sp.a-gemeenteraadslid Filip Moers uitdrukkelijk vraagt dat er individueel gestemd wordt, gaan de poppen pas echt aan het dansen.

Bij de stemming blijkt dat vier gemeenteraadsleden uit de meerderheid zich onthouden en één gemeenteraadslid uit de meerderheid zelfs voorstemt.
Uitslag van de stemming: 19 tegen het sp.a voorstel, 12 voor (Groen, sp.a en één stem uit de meerderheid) en 4 onthoudingen (uit de meerderheid).

Een duidelijke verdeeldheid bij de meerderheid”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Dus ook sommige leden van de meerderheidspartijen zijn helemaal niet tevreden met de woordbreuk ten opzichte van de personeelsleden van het stedelijk zwembad.

De ‘gevoelloze manier’ waarop schepen Jos Pierard dat punt bracht, raakte mij echt.
“Ik heb deze middag nog eens alle informatie opgevraagd” herhaalde hij tot twee keer toe, alsof dat personeel, die mensen, niet meer aandacht verdienen. Zo wordt er niet aan personeelsbeleid gedaan, zeker niet bij een overheid.”

Hieronder vindt u het toegevoegd punt.