Nieuwjaarsbrunch voor kansarmen groot succes!

In navolging van een aantal gelijkaardige activiteiten, op initiatief van burgemeester
Ludwig Vandenhove/>, zoals de paasmaaltijden op het domein Terbiest - dankzij de medewerking van de hotelschool Terbiest en de vrije school voor buitengewoon secundair onderwijs De Regenboog, en met de financiële steun van de verenigde serviceclubs - hebben de kansarmen op zaterdag 29 december 2007 kunnen genieten van een nieuwjaarsbrunch.

 

De nieuwjaarsbrunch vond niet toevallig plaats in de cafetaria van de Veemarkt.
Dankzij de onderhandelingen van Filip Moers, schepen voor markten, en burgemeester
Ludwig Vandenhove/> kon deze brunch immers aangeboden worden met de financiële steun van de antiek- en rommelmarktcommissie en dus ook van de standhouders op de wekelijkse antiek- en rommelmarkt.

In samenspraak met Marcel Sneyers van de Sint-Vincentiusgenootschap - een genootschap die in alle stilte op de bres staat voor de zwakkeren binnen onze Sint-Truidense samenleving - werd een groep van genodigden in alle discretie geselecteerd. De uitnodiging kon op maar liefst een 140-tal inschrijvingen rekenen.

Wij zijn bijzonder verheugd dat we dankzij het sociaal en financieel engagement van een aantal mensen met 'het hart op de juiste plaats' deze brunch hebben kunnen aanbieden.
De aanwezigen - mensen die het doorgaans moeilijk hebben in onze samenleving - genoten met volle teugen van dit initiatief en konden op deze manier samen ook een beetje kerst en Nieuwjaar vieren.

De standhouders van de antiek- en rommelmarkt waren ook heel enthousiast over het initiatief en willen ook in de toekomst nog acties ondernemen om deze doelgroep te ondersteunen. Momenteel wordt er dan ook al volop nagedacht over een nieuwe actie rond Pasen en/of bij de augustuskermis.