Nu ook fit-o-meter op het domein Speelhof!

Op dinsdag 23 juni 2009 is de fit-o-meter op het domein Speelhof officieel ingehuldigd.
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was er uiteraard bij.

De fit-o-meter bestaat uit een parcours van ongeveer 3 kilometer waarover 8 stations verspreid staan waar de deelnemers 16 oefeningen kunnen uitvoeren.
Deze oefeningen zijn aangepast aan de leeftijd van de gebruikers. Ook zijn er 3 moeilijkheidsgraden bij elke proef naargelang de fitheid van de deelnemers.

 

 

 

“Op die manier wordt het domein Speelhof nog meer de groene long van Sint-Truiden, vlakbij het centrum, waar inwoners, maar ook toeristen op een rustige, gezonde en sportieve manier kunnen ‘vertoeven’.”, zegt Ludwig Vandenhove. “Het bevestigt ook het realisme van de sp.a bij het besturen van de stad Sint-Truiden sinds we in 1995 deel uitmaken van de meerderheid.
De hoogstamboomgaarden met oude fruitsoorten, de Finse piste, de speeltuin aangepast aan kinderen met een handicap, het initiatief in samenwerking met de Watering Sint-Truiden met het oog op de aanpak van de wateroverlast gekoppeld aan een natuurproject, het bewegingspark voor senioren, de rozentuin, etc.: één voor één projecten, die passen in een globale visie voor het domein Speelhof. De overeenkomst met WIRIC om een gedeelte van ’t Speelhof (zoals de Finse piste en deze fit-o-meter) te onderhouden als onderdeel van een globaal samenwerkingsakkoord, is eveneens een initiatief van de sp.a.
Een volgende stap is de officiële opening van een speelweide.

 

 

 

 

Het is een mooi voorbeeld van een geïntegreerd beleid: groen, milieu, natuur, personen met een handicap, alternatieve tewerkstelling, senioren, sport en gezondheid.
En allemaal bevoegdheden van sp.a-schepenen: duidelijker kan niet!

 

 

Sport in de breedte, op maat en volgens éénieder haar of zijn mogelijkheden, en bevordering van de gezondheid blijven één van de beleidsprioriteiten.”, aldus Ludwig Vandenhove.