Onthaaldag nieuwe inwoners alweer succes!

Op zaterdag 27 september 2008 organiseerde het stadsbestuur voor de laatste keer dit jaar een onthaalnamiddag voor nieuwe inwoners. Iedereen die tussen 1 mei en 1 september 2008 in onze stad kwam wonen, ontving hiervoor een uitnodiging.

 

 

Het stadsbestuur organiseert al sinds 2003 drie keer per jaar een onthaalnamiddag voor zijn nieuwe inwoners.
Door deze ontvangst een aantal keer per jaar te herhalen, is de groep van genodigden kleiner: dit laat een persoonlijkere ontvangst toe, de drempel naar het beleid toe is kleiner en de inwoner voelt zich vlugger thuis. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook meer gerichte vragen gesteld worden tijdens de stadswandeling en kunnen de stadsgenoten in een gezellige sfeer met elkaar kennismaken.

 

 

 

 

Na de verwelkoming door de burgemeester, gingen de nieuwe inwoners op pad met de stadsgids voor een wandeling langs de mooiste monumenten in het historisch centrum. Uiteraard stond ook een bezoek aan de abdijtoren op het programma.

 

 

Naast de kleine receptie, werden de nieuwe inwoners ook getrakteerd op een pakket met geschenken van het stadsbestuur (gratis 10-beurtenkaart zwembad, bibliotheeklidmaatschap, cultuurbon) en enkele handelaars.

 

 

De onthaaldag was weer een voltreffer. Er schreven 15 gezinnen of 40 personen in, die enthousiast op sleeptouw genomen werden door de stadsgids en een heleboel nieuwe dingen over ‘hun’ stad ontdekten.