Opendeur bij de gewestelijke brandweer Sint-Truiden!

Op zondag 26 september 2010 organiseert de gewestelijke brandweer Sint-Truiden haar jaarlijkse opendeurdag.

“We willen de inwoners van ons werkingsgebied andermaal de kans geven om eens een kijkje te nemen achter de schermen van de brandweerdiensten.
Dit is een fascinerende wereld en tijdens deze opendeurdagen kunnen jong en oud kennismaken met de diverse aspecten ervan.
Dit past in het OPEN beleid dat wij in Sint-Truiden voeren rond veiligheid.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

"Ik nodig als verantwoordelijke voor de veiligheid in het algemeen en voor de gewestelijke brandweer Sint-Truiden in het bijzonder iedereen van harte uit.", aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.
“De bevolking kan het ganse jaar rekenen op ‘onze brandweermannen’.
Ik hoop nu dat u hen een ‘tegenbezoek’ brengt tijdens de opendeurdag.”

 

 

 

 

 

Programma

 

 

Vrijdag 24 september 2010 om 19.00 uur: openingsreceptie van de tweede fototentoonstelling van Renovat Foto in de polyvalente zaal van de brandweerkazerne.
Thema van deze tentoonstelling is onze Truiense brandweer ‘in actie’. Dit kan dus van alles betekenen, daadwerkelijk in actie, in actie ná de actie…..

 

 

Zaterdag 25 september 2010 vanaf 19.00 uur: barbecue (inschrijven op het nummer 011-70 18 42) met aansluitend ‘bal populaire’.

 

 

Zondag 26 september 2010 tussen 10.00 uur en 18.00 uur: demonstraties en rondleidingen, infostanden, jeugdbrandweeractiviteiten, stadsrondritten in brandweervoertuigen en andere randanimatie en de fototentoonstelling van Renovat foto. Daarnaast worden de zeecontainers op de oefenplaats van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden voorzien van 'brandweergraffito' door graffitikunstenaar Tom Herck.
“Een unieke kans om een échte graffitykunstenaar 'live' aan het werk te zien.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

Er is ook een tombola ten voordele van de brandweer van Nueva Guinea, onze zusterstad in Nicaragua.
De eerste prijs is een originele cartoon van sNARf (Truienaar Frans Van Rompaey), verder zijn er 2 brandblusapparaten, 3 branddekens en 20 rookmelders te winnen.

 

 

 

Hierover is ook een artikel verschenen in de Primeur (editie september 2010).

Zie onder andere ook de teksten ‘Opendeur bij gewestelijke brandweer Sint-Truiden!’ van  22 september 2009 en ‘Fookjes en Sprabels officieel voorgesteld!’ van 1 oktober 2009 op deze website.