Opening Verborgen Moois wandeling Wellen

Op zondag 22 april 2018 werd de Verborgen Moois wandeling Herkbeemden officieel geopend en ingewandeld in Wellen.

Gedeputeerde en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap, Haspengouw en Voeren (RLH) Ludwig Vandenhove was erbij.

Verborgen Moois zijn wandelingen die uitgestippeld zijn in unieke, vaak wat minder bekende Haspengouwse locaties.
Verborgen Moois belichten een thema dat kenmerkend is voor de streek, zoals de natuur in de valleien, het Gallo-Romeins erfgoed of het fruit.

Hier vindt u de info over de volgende officiële openingen van nieuwe Verborgen Moois wandelingen:
-Verborgen Moois Overbroek-Egoven, dinsdag 1 mei 2018 van 10 u tot 17 u, startpunt: Natuurhuis Haspengouw in Sint-Truiden (Kleinveldstraat 54);
-Verborgen Moois Fruitvallei, zondag 24 juni 2018 van 14 u tot 18 u, startpunt: Fabriekstraat Sint-Truiden.

"Er was een massa volk aanwezig in Haspengouw.
Kan natuurlijk niet anders: prachtige bloesems en schitterend weer”, zegt Ludwig Vandenhove. 

“Vooral vespa's, die zich niet altijd veilig gedragen in het verkeer, omdat het meestal over gelegenheidschauffeurs gaat. Bovendien moeten we als Haspengouwse overheden ons bezinnen of we, uiteraard binnen een bepaalde overgangsperiode, de toegang voor dit en ander gemotoriseerd verkeer niet zouden beperken  tot milieuvriendelijke vervoersmiddelen (bijvoorbeeld elektrische vespa's).
Dat is vooruitkijken als regio.

Zondag was een enorme drukke dag: in de voormiddag ontbijt van de Alevieten in Heusden-Zolder (Michel Scheperslaan 11) en ontbijt van sp.a Sint-Truiden (Salons Norlfolk, Alkerweg 60), dan naar Wellen, vervolgens met de fiets een aantal locaties aandoen in Sint-Truiden in het kader van Erfgoeddag en de Bloesemwijding en tenslotte naar mijn goede vriend en kunstenaar Gert Robeyns in zijn atelier Resethome (Sint-Truidersteenweg 137) in Gotem (Borgloon) voor de opening van de tentoonstelling ‘Works from 2006-2017’ van René Daniëls.
Al een goede voorbereiding op de (nog) drukke(re) verkiezingsweekends die eraan komen."  

 

Zie onder andere Wellen zet natuurgebieden open voor het grote publiek. Het Belang van Limburg, Het Belang van Wellen, 27-04-2018, p. 13.

Zie ook Opening Verborgen Moois wandeling Herkenrodebossen van 18-10-2017 en Verborgen Moois Bellevuebos in Kortessem officieel geopend van 17-05-2017 op deze website.

 

Tags: