Opnieuw wijnfeesten in Duras!

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2011 zijn het opnieuw wijnfeesten in de omgeving van het kasteel van Duras te Sint-Truiden.
De wijnen komen uit het Franse Duras.

Deze activiteit kadert in de jumelage tussen Duras in Frankrijk en Duras in Sint-Truiden, die bestaat sedert 1998.
Het is de 4e keer dat deze wijnfeesten doorgaan: in 1999, 2002, 2006 en nu in 2011.

 

 

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Deze jumelage is gegroeid via de hotelschool in Hasselt (Koninklijk Technisch Atheneum 3), die ook een vestiging heeft op het kasteeldomein Terbiest.
Elk jaar gaan leerlingen op stage in Duras om de wijnboeren te helpen met het plukken en verwerken van de druiven.

Sedert 2003, dus voor de 9e maal, is er een jaarlijkse uitwisseling met leerlingen en senioren. Zo verblijven er momenteel tot eind deze week leerlingen van het Koninklijk Atheneum (KA) in Duras en zijn er Franse leerlingen te gast in de Katholieke Centrumscholen (KCST). Tevens zijn een aantal senioren uit Duras voor een week hier bij ons in Sint-Truiden.
Zij logeren bij gastgezinnen.”

 

 

“Dit soort initiatieven brengt niet alleen de Europese Unie (EU) dichter bij de burger, maar in al die jaren zijn er tevens heel wat echte vriendschappen over de grenzen heen gegroeid.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

“Proficiat en bedankt aan alle leden van het jumelagecomité onder leiding van gemeenteraadslid Peter Dufaux, alle gastgezinnen en de scholen KA en KCST.”

 

 

Praktisch:

 

 

Zaterdag 4 juni 2011 van 15.00 uur tot 21.00 uur en zondag 5 juni 2011 van 11.00 uur tot 18.00 uur kan u een bezoek brengen aan de wijnfeesten en het prachtig kasteeldomein.
Nadat u een wijnglas voor 5,00 EUR heeft gekocht, mag u bij de 17 Franse wijnproducenten gratis proeven. U kan eveneens aan voordelige prijzen wijn kopen.

 

 

Uitzonderlijk is er de mogelijkheid om een exclusief bezoek te brengen aan het kasteel van Duras onder leiding van een gids (4,00 EUR/persoon).
Inschrijven bij Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt 44 te 3800 Sint-Truiden, tel. 011-70 18 18 (aantal plaatsen beperkt).