Prijsuitreikingen in het recreatiezwembad Sint-Pieter

Op zaterdag 10 maart 2012 werden in de cafetaria van het sportcomplex Sint-Pieter een aantal personen in de bloemetjes gezet door schepen van sport Bert Breesch en burgemeester Ludwig Vandenhove.


Alle trouwe zwembadbezoekers, die de eerste 2 weken van de maanden november 2011 en februari 2012 een 10-beurtenkaart kochten (een 300-tal), maakten kans op een verwenweekendje in Duitsland.
Kris Vanmunster uit Sint-Truiden was de gelukkig winnaar.
Alle andere trouwe zwembadbezoekers, die een 10-beurtenkaart kochten, ontvingen in de loop van het sportjaar 2011-2012 een bon ter waarde van 5,00 EUR geldig in de cafetaria van het recreatiezwembad Sint-Pieter.

In de zomervakantie 2011 namen een 650-tal kinderen deel aan de ballonwedstrijd tijdens de Sport-en Ballonhappening op de Grote Markt.
De ballon van Joris Ghysens landde het verst in het Duitse Kitchlinteln (370 kilometer/> (km)).
De ballonnen van Cas Boden en Maxine Leclère vlogen respectievelijk 358 km/> en 314 km/> tot in de omgeving van Münster (Duitsland).
Zij kregen een sportprijzenpakket en een 10-beurtenkaart voor het zwembad.

Sportelen is sporten voor 50-plussers op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.
De senioren kunnen hiervoor kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod dat de sportdienst van Sint-Truiden inricht.
Dit gebeurt met hulp van een aantal sportclubs, sportcentra en met vele vrijwilligers.
Deze vrijwilligers zijn sportelgangmakers en zijn verenigd in Senior Actief.
Zie de tekst ‘Opening ‘sporteljaar’ voor senioren’ van 31 januari 2012 op deze website. 

De heer Antoine Vojak is een vrijwilliger, die ingeschakeld wordt als (gelegitimeerde) toezichthouder voor de vijver aan jeugdcentrum de Tochtgenoot.
De heer Georges Morren is als vrijwilliger de peter van de mountainbikeroute op het grondgebied Sint-Truiden.

De stad Sint-Truiden beloonde al deze vrijwilligers met een sportvest.

“Vrijwilligerswerk is enorm belangrijk in het verenigingsleven. Het wordt echter steeds moeilijker om hiervoor jongeren aan te trekken.

Het bestaan van vele sportclubs hangt af van de inzet van vrijwilligers. Daarom willen we deze personen een extra steun geven, ook al is het maar via een klein geschenk.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“In deze tijden van besparingen, ook bij gemeenten en steden, zijn er politici, die personeel binnen het normaal kader meer en meer willen vervangen door vrijwilligers.
Ik verzet mij daartegen: vrijwilligers mogen niet als alibi gebruikt worden, omdat veel goedkoper en zelfs gratis werken. Daarvoor dienen vrijwilligers niet.
Er mag geen verdringingseffect komen.”

Zie onder andere ook de tekst ‘Tarieven stedelijke sportaccommodaties aangepast’ van 2 juli 2011 op deze website. 



Over dit item is een artikel verschenen in Het Nieuwsblad van dinsdag 13 maart 2012 en in De Weekkrant van woensdag 14 maart 2012.