Restauratie herdenkingsmonument Stapelstraat gestart

“Een goede zaak”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Onze oorlogshelden verdienen dat. (1)

Als oppositie-toen nog N-VA en sp.a samen- hebben wij ons altijd verzet tegen de verhuizing van het monument. Vandaar eveneens mijn positieve reactie.

Ik hoop dat de huidige CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid nu ook definitief de plannen opgeeft om het Sint-Martenplein her in te richten met problemen voor de historische boom en de parkeerplaatsen.
Waarom wordt dat niet ineens aangekondigd?
De reactie van de handelaars en N-VA en sp.a hebben ervoor gezorgd dat de oorspronkelijke plannen niet zijn doorgegaan en hopelijk blijft dat zo. De stad heeft meer dan ooit rust nodig, zeker ook na Covid-19 met de gevolgen voor de lokale economie.

Het persbericht van de stad Sint-Truiden rond deze restauratie bevestigt voor mij nog maar eens hoe belangrijk lokale media zijn. (2) En ik neem die media zeker niets kwalijk, want zij moeten het doen met beperkte middelen. Maar dan krijg je een bijna letterlijke weergave van het officieel persbericht van de lokale overheid zonder de restauratie van dit oorlogsmonument binnen de recente lokale politieke context te plaatsen.”