Sportieve Truienaar = gezonde Truienaar!

“Als stadsbestuur van Sint-Truiden willen wij ons beleid qua ‘sport in de breedte’ verderzetten.”, zeggen schepen van sport Bert Breesch en burgemeester Ludwig Vandenhove.


“Elke Truienaar moet in de meest ideale omstandigheden, zo goedkoop mogelijk en zo dicht mogelijk bij huis haar en/of zijn favoriete sport kunnen beoefenen.    

Hiertoe moet de stad Sint-Truiden zelf een zo uitgebreid mogelijk sportaanbod ontwikkelen, onder andere naar specifieke doelgroepen toe zoals kinderen, jongeren en senioren, maar ook maximaal samenwerken met en/of inspelen op initiatieven van sportclubs.

De onlangs verschenen sportkalender 2012 past perfect in deze visie.”, zeggen
Bert Breesch/> en
Ludwig Vandenhove/>.

Hieronder vindt u het integrale voorwoord dat schepen van sport
Bert Breesch/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/> voor deze sportkalender geschreven hebben.

Beste sportvrienden

2012 belooft een uiterst sportieve zomer te worden: in Londen vinden de zomerspelen van de 30e Olympiade plaats met een grote delegatie Belgische atleten, er is het Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne, weliswaar zonder de Rode Duivels.
De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Luik en dan is er nog het tennistornooi van Wimbledon.

Keuze genoeg dus, maar hopelijk zullen we niet alleen massaal voor onze televisie zitten om te kijken naar deze sportieve topevenementen, maar trekken we zelf ook geregeld onze sportschoenen aan.

Zowel de stedelijke sportdienst van Sint-Truiden, als de provinciale sportdienst pakken al een tijdje uit met sensibilisatiecampagnes om mensen aan te zetten om meer te bewegen.

De Sint-Truidense actie ‘gezonder bewegen’ probeert Truienaren zo dikwijls mogelijk te laten sporten en te bewegen, gekoppeld aan een gezonde levensstijl.
De provinciale actie 3x30 tracht inwoners te motiveren om 3 maal per week 30 minuten te sporten.
Om gezond te zijn en te blijven, zou je elke dag een halfuurtje moeten bewegen.
“Gezondheid is niet alles, doch alles is niets zonder gezondheid”, is een uitspraak van de beroemde filosoof Arthur Schopenhauer.

Om gezond te bewegen, hoef je geen halve marathon te lopen of aan een kwarttriathlon deel te nemen, gewoon een half uurtje wandelen volstaat.
Onze stad beschikt hiervoor sinds 2011 over een bewegwijzerde 10 000-stappenroute.
Heb jij hem al uitgeprobeerd? 

Sportdienst Sint-Truiden bundelt het stedelijk sportaanbod 2012 in/> deze gloednieuwe sportkalender.

In deze compacte en handige gids vind je een zo volledig mogelijk overzicht van alle stedelijke sportactiviteiten en -evenementen. Ook de jeugdsportkampen van de Sint-Truidense sportclubs worden in deze sportkalender vermeld.

Hopelijk ontmoeten we elkaar in de sporthal, in het zwembad, op de fiets of op één of ander sportevenement.

Veel sportplezier in 2012!

Bert Breesch                         Ludwig Vandenhove
schepen van sport                 burgemeester

Deze sportkalender is verdeeld samen met (in) het informatieblad van de maand februari van de stad Sint-Truiden, maar gezinnen, die deze niet mochten ontvangen hebben, kunnen een e-mail sturen naar burgemeester@sint-truiden.be.

“Deze visie qua sport in de breedte, die mijn voorganger schepen
Johnny Vangrieken/> en ik de laatste drie legislaturen in de praktijk hebben omgezet, loopt ook als een rode draad doorheen het sp.a-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012.”/>, besluit schepen van sport
Bert Breesch/>.