Twee dagen na elkaar bij de vakbond

“Op donderdag 18 januari 2024 was ik te gast bij Tram-Bus-Metro (TBM) Limburg van de Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD).(1)
Op vrijdag 19 januari 2024 bij de Lokale en Regionale Besturen (LRB) Limburg van de ACOD”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 

Of twee dagen na elkaar bij de vakbond.

ACOD LRB Limburg organiseerde het statutair congres in de lokalen van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV)-Metaal in Tongeren, Jekerstraat 59.
 

 

Buiten de statutaire aangelegenheden was er vooral aandacht voor de komende syndicale verkiezingen, de Europese en de parlementsverkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen.
Er werd terecht de nadruk gelegd op het gevaar voor een verdere afbouw en/of privatisering van de openbare diensten en voor het gevaar van extreemrechts.

Ook werden een aantal verdienstelijke personen gehuldigd, waaronder uittredend provinciaal voorzitter Eric Opdenacker. 

De vakbond kan altijd op mij rekenen bij praktische problemen en/of bij acties. Ik reken nu eveneens opnieuw op hen bij de verschillende verkiezingen.”


Ludwig Vandenhove op de foto met provinciaal secretaris ACOD Guy Graulus, provinciaal secretaris ACOD LRB Frank Hoste, schepen van Maaseik, vakbondsmilitante en VOORUIT-kandidaat voor het federaal parlement Bouchera Ait Aadi (2de opvolger).  

___

Tags: