Vakantiewerkingen stad Sint-Truiden zijn deze paasvakantie weer groot succes

“De stad Sint-Truiden zette ook in de paasvakantie heel wat initiatieven voor de kinderen en de jeugd op.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

“Zo bieden we, samen met een aantal  organisaties en verenigingen, een oplossing voor de kinderen van uit huis werkende ouders en geven we een aantal jobstudenten de kans voor het opdoen van de eerste werkervaringen.” 
 

 

Hierover is ook een artikel verschenen in Het Nieuwsblad van vrijdag 20 april 2012.

De jeugd-, sport- en welzijnsdienst en de buitenschoolse kinderopvang Tutti-Frutti hebben deze paasvakantie weer een ruim aanbod aan vakantieactiviteiten gecreëerd, zodat kinderen en jongeren, afhankelijk van hun interesse, hun gading konden vinden en samen met leeftijdsgenoten leuke en plezante activiteiten konden doen. Tevens was er voldoende kwalitatieve begeleiding, waarbij 26 jobstudenten de gelegenheid kregen om de nodige professionele ervaring op te doen. De vakantiewerkingen worden op deze manier maximaal gekoppeld aan het jobstudentenbeleid van het stadsbestuur.

Voor mij moet elke opvang van kinderen en jongeren kunnen rekenen op een voldoende omkadering van eigen personeel en voldoende kwalitatieve jobstudenten. Ik begrijp CD&V en Open VLD dan ook niet dat zij hier alsmaar op willen besparen. Dit gaat de stad financieel niet redden en bovendien is deze omkadering de reden van het vertrouwen van de (groot)ouders en de sleutel van het succes van onze vakantiewerkingen.”, zegt
Ludwig Vandenhove

Er is een grote vraag naar kinderopvang tijdens de schoolvakanties.
Zo hield Sportdienst Sint-Truiden op zondag 4 maart 2012 een inschrijvingsdag voor de sportkampen van de paas- en zomervakantie. Er werden die zondag meer dan 450 kinderen ingeschreven voor hun favoriete paas- of zomersportkamp.

Hieronder vindt u enkele cijfergegevens over de vakantiewerkingen:
- 46 kinderen schreven in voor de twee sportkampen.
De eerste week was er het ‘Junior Adventure Kamp’ en de tweede week werd het ‘Mix4Kids’ georganiseerd;
- uit ± 265 verschillende gezinnen hebben kinderen deelgenomen aan jeugd, sport en spel van de jeugddienst.
Dagelijks waren er ± 180 kinderen/jongeren actief;
- bij de buitenschoolse kinderopvang Tutti-Frutti werden dagelijks kinderen uit 190 gezinnen opgevangen;
- in de vakantieopvang ''t Wolfke' konden 14 kinderen met een handicap terecht voor aangepaste opvang.

Ik heb getracht eveneens zoveel mogelijk organisaties en verenigingen te bezoeken, die zelf activiteiten opgezet hebben tijdens de voorbije paasvakantie. Zo was ik op donderdag in de voetbalschool ‘De Dribbelaar’, waar ex-voetballer Johan Boskamp de jonge spelertjes iets probeerde bij te brengen en op vrijdag in de Dansstudio Cobaro om de diploma’s van het danskamp uit te reiken.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

“Bedankt en proficiat aan al deze initiatieven, die er mee voor zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen en jongeren hun paasvakantie creatief en positief kunnen doorbrengen.” 

“Ik heb het al zo dikwijls gezegd: zolang kinderen en jongeren creatief en positief kunnen actief zijn, doen ze ondertussen niets verkeerd en is de kans dat ze ontsporen in onze steeds moeilijker wordende maatschappij kleiner.”, besluit Ludwig Vandenhove.

Zie de tekst ‘Vakantiewerking stad Sint-Truiden ook dit jaar weer groot succes!’ van 2 september 2009 op deze website.