Videobril

In de media zijn enkele weken geleden berichten verschenen over een Belgische uitvinder, die een zonnebril met een minuscule camera te koop aanbiedt via het Internet. Verschillende politiekorpsen blijken ook geïnteresseerd te zijn in dit 'James Bond-gadget'.

De camera bevat een microfoon, een geheugenkaartje van vier gigabyte en een batterij, die het ongeveer vijf uur volhoudt.

 

 

 

 

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove, die een zeer genuanceerd standpunt heeft over alle mogelijk cameragebruik door de politiediensten, ondervroeg hierover minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom in de commissie voor de Binnenlandse Zaken van de Kamer van Volksvertegenwoordigers op woensdag 18 november 2009.

 

 

Het antwoord van de minister is duidelijk en zij volgt
Ludwig Vandenhove in zijn redenering:
deze videobrillen voldoen niet aan de voorwaarden zoals gesteld in de camerawet. Dit cameragebruik mist dus een wettelijke grondslag en kan in de huidige stand van de wetgeving niet worden toegestaan door de politiediensten.

 

 

“Ik blijf mijn strijd verderzetten: politiewerk blijft op de eerste plaats een kwestie van (politie)mensen en al de rest kan enkel beschouwd worden als technische hulpmiddelen.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

De vraag aan en het antwoord van de minister vindt u op www.dekamer.be.

 

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Het loopt nu echt wel de spuigaten uit!’ en ‘Nieuwe camerawet moet al herzien worden!’ op deze website.