Voorstelling huwelijksgeschenken voor 2010!

Op zaterdag 16 januari 2010 om 11.00 uur werd in de abdijsite van Sint-Truiden het huwelijk voltrokken tussen mevrouw Marie-Thérèse Kankolongo en de heer Michel Hansoul.

Tijdens deze plechtigheid werden de huwelijksgeschenken voor 2010 officieel voorgesteld.

 

Sedert 1996 ontvangen de kersverse bruidsparen een aantal huwelijksgeschenken vanwege het stadsbestuur.
“Het is één van de zovele initiatieven, die ik inmiddels in mijn meer dan 15 jarige carrière als burgemeester (sedert 1 januari 1995) genomen heb.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove.

 

 

 

Traditioneel bestaan deze uit een gratis zwemabonnement van het stedelijk zwembad, goed voor 10 individuele zwembeurten gedurende één jaar, een cultuurbon ter waarde van 5,00 EUR, 2 gratis lidkaarten voor de stedelijke bibliotheek, een aantal cadeaubons van diverse plaatselijke handelaars en een blijvend aandenken.

 

 

Voor het blijvend aandenken wordt jaarlijks een beroep gedaan op de Academie Haspengouw Beeld (AHbeeld) om een origineel kunstwerk te vervaardigen.

 

 

"Hiermee slaan we 2 vliegen in 1 klap, een origineel geschenk voor het nieuwe bruidspaar en aandacht voor de kunst in het algemeen en de AHbeeld in het bijzonder.
Op deze manier brengen we de kunst dichter bij de burger.", zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

Dit jaar viel de keuze op een lino van de hand van Raf Roefflaer, docent aan de Academie Haspengouw Beeld.

 

 

Raf Roefflaer is geboren te Sint-Truiden (1980) en studeerde af in 2003 als Meester in Productdesign aan de Media & Design Academy in Genk.
Tegelijkertijd volgde hij de optie Vrije Grafiek aan de Academie Haspengouw Beeld te Sint-Truiden waar hij zijn getuigschrift behaalde.
Gedurende deze studie exposeerde hij op diverse lokale, nationale en internationale exposities.
In 2003 ontving hij de Ri Coeme Prijs voor zijn oeuvre.
Nadien volgde hij de optie Schilderkunst en behaalde in 2009 hiervoor de stadsprijs.

 

 

De titel van het werkje is ‘Happy Together’.

 

 

“Het huwelijk is een moment van feest. In verschillende culturen staat bij deze heugelijke gebeurtenis de bruiloftstaart centraal.
Aangezien het voor deze gelegenheid in Sint-Truiden plaatsvindt, kunnen we niet naast het typische Truidense landschap met zijn fruitboomgaarden en 3 centrale torens kijken.
De centrale figuur in dit werk wordt opgeëist door prinses Trudy, de speelse vrouwelijke variant van Trudo, in het atypische Truidense landschap.
Vóór haar staat de bruidstaart met daarop de traditionele bruiloftfiguurtjes. De gulzige kat ligt op de loer om een stuk van de koek mee te pikken.”, aldus Raf Roefflaer.

 

 

“Namens het stadsbestuur wens ik alvast alle toekomstige trouwers veel geluk, plezier en succes, zowel in hun nieuw leven, als met de ontvangen geschenken.”, besluit
Ludwig Vandenhove.