Vrijwilligers: BEDANKT!

Affiche Ludwig

"Vorige zaterdag 13 april 2019 zijn 'mijn mannen' een eerste maal uitgerukt om verkiezingsborden te plaatsen", zegt gemeente- en provincieraadslid Ludwig Vandenhove.

"Het is een werk dat serieus onderschat wordt.
Borden kuisen, affiches plakken, borden opladen en dan plaatsen in heel Limburg en dat gedurende 6 weken. En dan de borden nog opruimen en opnieuw proper maken.
Het is veel en zwaar werk.

Het is niet evident om hier nog voldoende vrijwilligers voor te vinden.
Wie in het verenigingsleven actief is, kent ongetwijfeld dat fenomeen. Bovendien werkt het (slecht) imago dat de politiek heeft bij de bevolking niet in ons voordeel.
Het zijn vaak dezelfde mensen, waarop wij een beroep moeten doen, ook nog eens voor andere taken, zoals bussen, helpen met activiteiten, etc.

Maar in Sint-Truiden hebben wij nog een goede ploeg en daar ben ik fier op. 
Wij zetten onze borden correct op privé-gronden en vragen dat steeds vooraf aan de eigenaars.
Wat een contrast met private firma's, die hun borden meestal zomaar ongevraagd ergens neerpoten. Nochtans vragen zij daar heel wat geld voor.
Wat mij betreft, mogen Bruggen en Wegen (Vlaamse gemeenschap) en gemeenten hier consequent tegen optreden. Politici, die het volgens de regels doen, worden hierdoor immers benadeeld.

Verkiezingsborden uit de tijd?
Dat wordt al lang gezegd, maar zolang hier geen sluitende afspraak over is tussen de verschillende politieke partijen, blijft dit doorgaan. En het is een traditie bij verkiezingen.

Bedankt aan alle helpers.
Op naar de overwinning op zondag 26 mei 2019."

Compilatie van de foto's van de vrijwilligers

Tags: