Weer maar eens gelijk!

“Wij krijgen als sp.a weer maar eens gelijk.”, zeggen fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Dit keer gaat het over het niet-verhuizen van het rockfestival van Werchter naar de voormalige militaire basis in Brustem.”

Concertorganisator Herman Schuermans heeft enkele dagen geleden aangekondigd dat hij vanaf  volgend jaar op vier podia kan werken in Werchter en daarmee krijgt hij zijn zin.

“Wij hebben als sp.a altijd gezegd dat Herman Schuermans een echte verhuizing nooit heeft overwogen en dat hij die mogelijkheid enkel maar gebruikt heeft om in Werchter uiteindelijk zijn zin te krijgen.
Slim gespeeld van de concertpromotor, maar met medeweten van CD&V en zeker van Open Vld.
Of zijn ze er echt ingetrapt?
In beide gevallen zegt dit veel over de manier waarop CD&V en Open Vld in Sint-Truiden aan politiek doen.
Inmiddels is er in Sint-Truiden veel tijd verloren om aan andere plannen te werken.
Het moet nu maar eens gedaan zijn met al die luchtkastelen.”, zegt Filip Moers.

sp.a roept de CD&V en Open Vld-meerderheid op om eindelijk werk te maken van een realistisch, globaal plan voor de voormalige militaire basis in Brustem.
In dat verband moeten er keuzes gemaakt worden.
Sommige activiteiten zijn nu eenmaal niet verzoenbaar met elkaar (bijvoorbeeld economische vliegactiviteiten met tewerkstelling en windmolens).
Wij zijn als sp.a graag bereid om hieraan mee te werken, ook vanuit de oppositie. Waarom bijvoorbeeld geen werkgroep oprichten over de partijgrenzen heen om het dossier van Brustem te bekijken en te praten en te onderhandelen met de Vlaamse en de provinciale overheid. Het gaat immers niet enkel over een Sint-Truidens dossier, maar een Haspengouws en zelfs een Limburgs dossier.

“Er dient gekozen worden voor dossiers, die inzetten op de strategische ontwikkeling van de regio en op duurzame tewerkstelling.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Er moet zeker Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO)-zone bijkomen en de uitbreiding van de militaire oefenruimte voor de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) dient behouden te blijven (vaste, statutaire tewerkstelling). Bovendien moet er nu snel duidelijkheid komen over al dan niet een ernstige investeerder voor economische vliegactiviteiten.”, besluiten Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

Zie ook Dit is echt een verkiezingsstunt! van 10 februari 2012 en Tijd voor concrete dossiers in Brustem! van 25 september 2012 op deze website.