Werkgroep Grauwe Gors

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove ging op donderdag 2 juni 2016 op bezoek bij Werkgroep Grauwe Gors in Rutten (Tongeren).

Schitterend om te zien hoe vrijwilligers in de weer zijn om de zeldzame exemplaren van bepaalde vogels, zoals de grauwe gors en de grauwe kiekendief, te spotten en trachten te beschermen.
Dit weekend alleen al gaan hiervoor om en bij de 40 natuurliefhebbers de baan op.
Een geluk dat we die talrijke vrijwilligers hebben voor het natuuronderzoek dat vaak ook dient als basis voor wetenschappelijk onderzoek. Dat bewijzen tevens de talrijke werkgroepen van de Limburgse Milieukoepel voor Natuurstudie (LIKONA)”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Uitzonderlijk aan dit project is de samenwerking met Wallonië (Natagora, de tegenhanger van  de vzw Natuurpunt in Vlaanderen).
Ik ga laten bekijken hoe zulke samenwerking structureel kan georganiseerd worden, ook tussen Regionale Landschappen of gelijkaardige structuren aan beide kanten van  de taalgrens. Natuur eindigt immers niet aan grenzen (geen landsgrenzen, zeker niet aan taalgrenzen).
Voor mij is dit weer de bevestiging dat België opnieuw simpeler moet gemaakt worden in plaats van alles gescheiden aan te pakken.”

 

Hieronder vindt u het persbericht.


 

Zie onder andere Vrijwilligers tellen akkervogels. Het Belang van Limburg, 03-06-2016, p. 25. Vrijwilligers tellen akkervogels. De Standaard, 03-06-2016, p. 33.

Zie ook ‘De 25 uur Natuur’ van 26-05-2016 en 25ste LIKONA-Contactdag groot succes! van 18-01-2016 op deze website.