Woonzorgcentrum Sint-Laurentius in Brustem verkocht

De CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden heeft beslist om de gebouwen van het voormalige woonzorgcentrum in Brustem (deelgemeente Sint-Truiden) te verkopen.

Ons voorstel was om dit gebouw te behouden voor het verenigingsleven, (onder andere) van Brustem”, zeggen VOORUIT gemeenteraadsleden Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

Waarom heeft de stad Sint-Truiden zich niet kandidaat gesteld om deze site te verwerven?”, vraagt Filip Moers zich af, die lid is van het Zorgbedrijf Sint-Truiden namen VOORUIT.
“Ik ben enorm ontgoocheld als ik vaststel dat de stad Sint-Truiden geen enkele inspanning heeft gedaan om Sint-Laurentius aan te kopen.
Geen enkel bod! Nochtans is het belangrijk dat er in een hoofddorp, zoals Brustem, voldoende infrastructuur voorhanden is voor het verenigingsleven.

Uiteindelijk is de CD&V-N-VA-Open VLD-meerderheid dezelfde in het Zorgbedrijf Sint-Truiden als binnen het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad.
Beide instanties zijn zelfs verenigd in de persoon van voorzitter en schepen van Sociale Zaken Pascy Monette. Bovendien komt alle geld van de Sint-Truidense belastingbetaler, los van de structuur.”

“Weer een gemiste kans”, besluit Ludwig Vandenhove.