Filip Moers heeft gelijk (1)

Filip Moers

"Collega-gemeenteraadslid Filip Moers heeft groot gelijk als hij zegt niet bereid te zijn verontschuldigingen aan te bieden aan het stadsbestuur van Sint-Truiden met betrekking tot onze sp.a persberichten inzake de ellendige toestand van het stadspark in het algemeen en de parkvijver in het bijzonder", zegt Ludwig Vandenhove."Het is een vraag van waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA)".

"Het is niet omdat de CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid na massale klachten op sociale media vlug metershoge netels gaat maaien dat het probleem van jarenlange verloedering is opgelost", aldus Filip Moers.
"We hebben zeker de groenarbeiders niet geviseerd. Integendeel, het personeel dat met het onderhoud van het stadspark bezig was, is systematisch afgebouwd.
Momenteel is er nog één personeelslid voor het onderhoud van het park en de functie van parkwachter is ook geschrapt.
Het voederen van de dieren is uitbesteed."

"Het is nieuw en goed dat de huidige meerderheid het stadspersoneel eens verdedigt, meestal horen we iets anders", aldus Ludwig Vandenhove.
"Kijken we maar naar het dossier van het zwembad. (2)

Het is wraakroepend dat er op zijn zachtst uitgedrukt iets schort aan het systeem voor het onderhoud van het openbaar domein en het openbaar groen. Dat is nochtans een basistaak van de stad.
Tegenwoordig moeten wij als democratisch verkozen gemeenteraadsleden al sociale media inschakelen om iets gedaan te krijgen wat ons door burgers gesignaleerd wordt.
Normaal zouden die burgers dat zelf niet moeten doorgeven, maar zou dat gewoon moeten georganiseerd zijn vanuit het stadsbestuur.

Wij zijn als sp.a graag bereid over deze aangelegenheid een debat te voeren tijdens de volgende gemeenteraad."

Afbeelding: RV - hln.be