Geologische fietsroute ‘De Wijers in de Lage Kempen’

Op woensdag 14 september 2016 werd de 7de geologische fietsroute voorgesteld in de Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 in Hasselt.
Dit keer handelt de publicatie over ‘De Wijers in de Lage Kempen’.

“We hadden de intentie om een fietstocht te maken op een gedeelte van  de geologische fietsroute naar aanleiding van deze officiële voorstelling, maar we hebben ons beperkt tot een korte wandeling”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove. “Te heet (meer dan 30 graden Celcius) en dus een beetje onverantwoord om in dat weer te fietsen. Ja, weer een hitterecord, nu zelfs in september.

Een dikke proficiat aan alle vrijwilligers, die zorgen dat deze 7de geologische fietsroute en de publicatie errond een feit is.
Vooral aan auteur Myriam Timmermans en voorzitter Roland Dreesen van de Werkgroep geologie van de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA).
Ze zijn er andermaal in geslaagd in leesbare vorm, maar toch technisch correct en wetenschappelijk voldoende gefundeerd, deze reeks aan te vullen.

Deze geologische fietsroutes betekenen een ideale combinatie van erfgoed, natuur en toerisme.
We merken dat er bij natuurliefhebbers meer en meer interesse is voor geologie, het ontstaan van alles. De uitdaging bestaat erin om eveneens bij de gewone burger voldoende aandacht te trekken voor dit thema.
Deze publicaties hebben de bedoeling hiertoe bij te dragen.”

De geologische gids is onder andere te koop worden in het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) via pnc@limburg.be
Zie www.provinciaalnatuurcentrum.be.

Hieronder vindt u het voorwoord.


 

Zie ook Geologische fietsroute Hoge Kempen van 15-04-2015 en Geologische fietsroute Voerstreek-Mergelland gelanceerd van 06-07-2016 op deze website.