Stad Sint-Truiden verdedigt zijn treinreizigers niet

Station Sint-Truiden

Terwijl andere gemeenten allerlei acties ondernemen om de Nationale Maatschappij van Belgische Spoorwegen (NMBS) op andere gedachten te brengen om parkeergeld te vragen voor de parkings rond het station, doet de stad Sint-Truiden net het omgekeerde.

“De stad Sint-Truiden doet inderdaad net het omgekeerde, dat wordt mij bevestigd uit verschillende bronnen”, zegt gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Zij ondernemen niets (petities, principiële beslissing gemeenteraad en dergelijke). Integendeel, zij hebben laten weten aan de NMBS dat zij het goed vinden dat er moet betaald worden voor de parking aan het station, omdat dit ‘spoort’ met het parkeerbeleid vanuit de stad Sint-Truiden.
Zij waren zelfs niet aanwezig op een vergadering waar de NMBS een aantal gemeenten had uitgenodigd.

Onbegrijpelijk.
Beide elementen hebben voor mij niets met elkaar te maken.
Een systeem, waarbij gebruikers van het openbaar vervoer gratis kunnen blijven parkeren op de parking van de NMBS, kan perfect gecombineerd worden met een consequent verkeers- en parkeerbeleid op de rest van het grondgebied van Sint-Truiden.
De stad Sint-Truiden zou precies de gebruikers van het openbaar vervoer moeten stimuleren en nog meer inwoners moeten proberen te overtuigen de bus en/of de trein te gebruiken.
Waar blijft hun visie om het openbaar vervoer te promoten?

Alles moet opbrengen voor de stad Sint-Truiden.
Hebben ze dat parkeergeld nodig om heel de Belgacomsite te financieren, waar ook een ondergrondse parking is?

Ik blijf voorstander van een systeem dat de NMBS samen met de betrokken gemeenten zou uitwerken, waarbij gebruikers van het openbaar vervoer gratis zouden kunnen blijven parkeren via hun ticket dat ze kopen voor de bus en/of de trein.
Dat de andere parkeerders betalen, is normaal ten opzichte van de klanten van het openbaar vervoer
.”

  • Zie onder andere ‘Dan is de NMBS snel…’ van maandag 15 april 2019 op deze website.
  • Foto: wikipedia.org