maart 2018

Twee maten en twee gewichten

De burgemeester van Brakel Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) looft een beloning uit voor tips (van getuigen) van vormen van vandalisme in het gemeentelijke domein De Rijdtmeersen. (1)  Een vorm van het recht in eigen handen nemen dus.

 

Wat denkt minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans hierover? Gaat ze hier ook tegen optreden, zoals tegen de lessen Arabisch die het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) van Gistel organiseert voor de medewerkers? (2)

 

Of (weer) twee maten en gewichten?  

 

LINA

Het 3de nummer van Limburg Natuurlijk! (LINA) is verschenen.

 

Tags:

Provincie Limburg organiseert Repair Workshops voor middelbare scholen

"Tijdens 'Festival' Retour van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober 2017 werd voor het eerst geëxperimenteerd met Repair Wokshops in scholen", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Dag van de Limburgse Natuurgids

Op zondag 25 maart 2018 vond de jaarlijkse Dag van de Limburgse Natuurgids plaats in parochiaal centrum De Bron, Stationstraat 5 in Wintershoven en omgeving.

 

Tags:

Subsidie voor wachtbekken in Sint-Truiden

Op donderdag 29 maart 2018 gaf de Limburgse deputatie op voorstel van gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove haar goedkeuring voor de uitbetaling van een subsidie van 46 268,67 euro aan de Watering van Sint-Truiden voor het project 'Ruimte voor water-Bernissem'.

 

54 aspirant-inspecteurs leggen hun eed af

Op maandag 26 maart 2018 legden 54 aspirant-inspecteurs hun eed af in handen van gouverneur Herman Reynders, Commissaris Fernand Zeelmaekers, verantwoordelijke van de directie Opleiding van de Belgische Federale Politie, en gedeputeerde van Veiligheid Ludwig Vandenhove. 

Tags:

Officiële website De Wijers gelanceerd

Op maandag 26 maart 2018 lanceerde gedeputeerde van Natuur en Leefmilieu Ludwig Vandenhove de website van De Wijers.  

Tags:

Delegatie uit Wales bezoekt Nationaal Park

Op woensdag 28 maart 2018 was Alun Davies, afgevaardigde van de regering van Wales voor Blaenau Gwent, met een delegatie op bezoek in Limburg.

 

Woonstbetreding

“Op de vraag of ze instemmen met de woonstbetredingen (om mensen zonder papieren op te pakken) zegt 71 procent van de Vlamingen akkoord te gaan met de regeling, 20 procent is tegen.” (1)

 

Of er zovelen akkoord zouden gaan met woonstbetredingen in het kader van fiscale fraude is maar de vraag.
Ik denk dat u en ik het antwoord kennen.

 

3de editie Netwerkmoment Vrijwilligers Limburgse Dierenasielen

Op vrijdag 23 maart 2018 vond de 3de editie van het Netwerkmoment Vrijwilligers Limburgse Dierenasielen plaats in het provinciehuis.

 

Tags:

Boogjacht: ja of neen?

Op donderdag 22 maart 2018 was er een voordracht van Frank Siedentopf over boogjacht in het lokaal van handboogclub ‘De Ware Vrienden’ Terbiest, Hasseltsesteenweg 103 in Sint-Truiden.

 

Tags:

Duurzaamheidsweek in de Provinciale Handelsschool (PHH)

Deze week organiseert de Provinciale Handelsschool (Gouverneur Verwilghensingel 1 in Hasselt) een projectweek rond ‘Duurzaam ondernemen / Zero-waste’.

 

Tags:

Gewoon...

“De media brengt er dagelijks (teveel!) verslag over uit: de integratieproblematiek, allochtonen die zich niet willen aanpassen, extremisme, radicalisme, etc.
Er wordt veel teveel over gepraat, geschreven en er zijn veel teveel experts (of die dat van zichzelf denken!)”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

 

Pagina's