november 2022

Tewerkstelling in Limburg: specifieke maatregelen blijven nodig

Uit cijfers blijkt dat Limburg het meeste niet-actieven telt ten opzichte van de rest van Vlaanderen. Bovendien ligt het aantal voltijds actieven het laagst in Limburg.

Ik vind dat daar een specifiek Vlaams beleid zou moeten rond gevoerd worden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Specifieke problemen vragen een bijzondere aanpak.

Wijzigingen in het parkeersysteem: VOORUIT gedeeltelijk akkoord

De cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid wil een aantal wijzigingen aanbrengen aan het parkeersysteem in Sint-Truiden, dat werd beslist tijdens de gemeenteraad van maandag 28 november 2022.

Met een aantal veranderingen kunnen wij ons als VOORUIT Sint-Truiden akkoord verklaren, met een aantal andere eerder niet, omdat de gevolgen op zowel korte termijn, als op lange termijn onvoldoende ingeschat worden”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Een evaluatie dringt zich zeker op, waarbij de vraag rijst of pas na zes maanden niet te laat is.

Speedpedelecs

Hoe begeeft een mens zich in de openbare ruimte? Voorzichtig zou ik zeggen. Oorlog moet toch een uitzonderingssituatie blijven? Fietsers zijn ze, zeggen ze, kwetsbare weggebruikers, vandaar de beschermende kledij. Maar ik zie ze aanvallen terwijl er geen vijand is. Ze zijn veeleer krijger  dan mogelijk slachtoffer. (1)

Over ‘gele brooddozen’ en ‘personenalarmsystemen’

“Tijdens de gemeenteraad van maandag 28 november 2022 heeft VOORUIT Sint-Truiden het nog maar eens opgenomen voor de kwetsbare groep van senioren in het algemeen en het gegeven van eenzaamheid binnen die doelgroep in het bijzonder”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Zoveel mogelijk beroep doen op lokale leveranciers

VOORUIT Sint-Truiden vindt dat de stad zoveel mogelijk beroep zou moeten doen op lokale leveranciers bij aankopen.
Andere gemeenten en steden doen dit al.

“Daartoe hebben wij een bijkomend agendapunt ingediend tijdens de gemeenteraad van maandag 28 november 2022”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
Fractieleider Gert Stas lichtte het toegevoegd punt toe.

‘Belangrijk’ volk in Sint-Truiden

Miranda Ulens, algemeen secretaris Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) en voorzitter Vlaams ABVV was aanwezig op de kaas-en wijnavond van VOORUIT Sint-Truiden op zaterdag 26 november 2022.

“Zoiets doet natuurlijk extra plezier voor de aanwezigen en de bestuursleden en vrijwillige medewerkers”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Kaas- en wijnavond: succes!

Op zaterdag 26 november 2022 organiseerde VOORUIT Sint-Truiden opnieuw een kaas-en wijnavond in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46.

Ik ben zeer tevreden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
Veel volk, zelfs inschrijvingen moeten weigeren en vooral een goede ambiance.

Bezoek Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)

“Op vrijdag 25 november 2022 heb ik samen met de VOORUIT-fractie in de Senaat een bezoek gebracht aan het Koninklijk Museum voor Moderne Kunsten Antwerpen (KMSKA), Leopold de Waelstraat 1“, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove.

Het KMSKA is na meer dan 11 jaar ingrijpende restauratie en uitbreiding heropend op zaterdag 24 september 2022.

Toeval

De politie onderhoudt niet zulke vriendschappelijke relaties met het toeval als het leven zelf.

Nieuwsbrief nr. 164

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Dansnamiddag Volkshuis Curieus op zondag 4 december 2022

De volgende dansnamiddag van S-Plus en VOORUIT gaat door op zondag 4 december 2022 vanaf 13u30 in Volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46, 3800 Sint-Truiden.

“Iedereen is van harte welkom in een goed verwarmde zaal”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ik ben niet ontgoocheld, ik had niet anders verwacht”

Zo opende Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove zijn tussenkomst naar aanleiding van de begrotingsbesprekingen van het beleidsdomein Landbouw voor 2023.

“Als je weinig of niets verwacht, kan je niet ontgoocheld zijn”, zei Ludwig Vandenhove in de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van het Vlaams Parlement op woensdag 23 november 2022.

Parking station Sint-Truiden: ook gehandicapten moeten betalen

“Nu blijkt dat tevens personen met een handicap zullen moeten betalen op de Nationale Maatschappij van Belgische Spoorwegen (NMBS)-parkings van Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Onvoorstelbaar en spijtig.

Pagina's