april 2010

"Een begroting maak je voor je stad, niet om met iemand af te rekenen."

Dat zegt burgemeester-federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove in de laatste uitgave van SPOTS, het periodiek tijdschrift van de sp.a.

Uitspraak: "Fake?"

Als ik nadenk bij het thema ‘Fake?’ van de Erfgoeddag 2010 realiseer ik mij dat ik in mijn leven en in mijn politieke loopbaan al heel wat doelen beoogd heb en zelfs gerealiseerd heb, die bij nader inzien (eerder) ‘fake’ waren.

(On)roerend erfgoed: één en ondeelbaar!

Naar aanleiding van de officiële opening van de Erfgoeddag met als thema ‘Fake?’(zondag 25 april 2010) op vrijdag 23 april 2010 heeft burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove nog maar eens gepleit voor een nauwere samenwerking qua initiatieven inzake de ontsluiting van onroerend en roerend erfgoed.

Proficiat Jos!

“Een kunstenaar, die openlijk durft in de clinch te gaan met het Vlaams Belang, heeft mijn steun en sympathie.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Herziening Strategisch Concept van de NAVO

Samen met zijn sp.a-collega federaal volksvertegenwoordigers David Geerts en Dirk Van der Maelen heeft burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove een voorstel van resolutie ingediend in de Kamer van Volksvertegenwoordigers ‘betreffende de herziening van het Strategisch Concept van de Noord Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO)’.

Uitspraak: "Cafés sluiten!"

Een collega van mij uit een andere Vlaamse gemeente informeerde of ik in mijn al meer dan 15-jarige carrière als burgemeester al veel cafés gesloten heb, bijvoorbeeld omwille van buren- of lawaaioverlast.

Dressuurwedstrijd!

Ieder jaar organiseert de Manège Ruitershoeve Wilderen voor haar jeugd een aantal wedstrijden.

Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

9e EURO-FRUITCARTOONALE...net geen aanslag!

Op vrijdag 2 april 2010 vond de officiële opening plaats van de 9e editie van de fruitcartoonale van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie.

Tags:

Tentoonstelling Albert Geerts in volkshuis Curieus

Tot en met zondag 18 april 2010 stelt de heer Albert Geerts zijn werken, pastelschilderijen, tentoon in volkshuis Curieus.

Truienaar slachtoffer van politieke afrekening!

Lijst Burgemeester (sp.a - Groen!) heeft hieromtrent een flyer huis-aan-huis verspreid in Sint-Truiden.

Unieke opening van ‘Begijntjes zonder gordijntjes’!

De officiële opening van de cartoontentoonstelling ‘Begijntjes zonder gordijntjes’ op zaterdag 3 april 2010 op het begijnhof van Sint-Truiden zal niet snel vergeten worden: veel volk en vooral de toelichting door eerwaarde zuster Beatrix van de Ursulinen na de inleiding van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was uniek.

5e feestmaal voor personen, die het minder goed hebben!

Op donderdag 1 april 2010 werd aan een 60-tal personen, die het minder goed hebben, een feestmaal aangeboden in de hotelschool van Sint-Truiden op het kasteeldomein ‘Terbiest’.

Pagina's