april 2014

Tentoonstelling “Boom en mens”

Op donderdag 24 april 2014 vond de opening plaats van de tentoonstelling “BOOM EN MENS. De boom als kracht, mythe, muze en verering” in museum DE MINDERE (Capucienenstraat 1, Sint-Truiden) over de relatie tussen mens en boom.

Vrijwilligers tegen woninginbraken!

 “Woninginbraken zouden vaak voorkomen kunnen worden als de burger er maar voldoende aandacht aan schenkt.
 Dit is hoofdzakelijk een zaak van organisatie, minder van geld.”, zegt gedeputeerde voor veiligheid Ludwig Vandenhove.

 

Beklijvend

“De toespraak van actrice Veerle Baetens bij het in ontvangst nemen van de B Plus Prijs voor Politieke Moed 2013 op donderdag 24 april 2014 in Rotonde 1 van de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Brussel was voor mij beklijvend en pakkend.”, zegt gedeputeerde en voorzitter van B Plus Ludwig Vandenhove.

65 jaar De Weekkrant

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove staat in de jubileumeditie van De Weekkrant naar aanleiding van hun 65-jarig bestaan (De Weekkrant Sint-Truiden, 23 april 2014, p. 39).

Limburgse provincieraad bezoekt Bosland

Op zaterdag 26 april 2014 vond de Verenigde Commissie van de Limburgse provincieraad (alle provincieraadsleden) plaats in Hechtel-Eksel onder leiding van gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Loix Fietsen verhuisd

Na 50 jaar gevestigd te zijn in Brustem-Dorp 116 is het familiebedrijf Loix Fietsen nu verhuisd naar een nieuw gebouw aan de Luikersteenweg 227 te Sint-Truiden.

2 politieke dochters

“Nu heb ik al 2 politieke dochters.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Uitreiking “Prijs voor Politieke Moed 2013” B Plus

Op donderdag 24 april 2014 werd in Rotonde 1 van de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Brussel de “Prijs voor Politieke Moed 2013” van B Plus uitgereikt aan Veerle Baetens en Marc Coudron.

“De democratie voorbij”

“We moeten het hoofd bieden aan een verdere opmars van de marktlogica in samenleving en politiek.” – Luc Huyse

 

“In een uitgeklede staat kan een democratie niet overleven”. Interview met Luc Huyse. Tribune, maandblad ACOD, mei 2014, pp 4-6. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek “De democratie voorbij”.

Meer overheidsingrijpen in de windenergiesector

“De volgende Vlaamse regering moet prioritair werk maken van een meer dwingend kader qua alternatieve energie.”, zegt gedeputeerde  van milieu Ludwig Vandenhove.

 

Eikenprocessierups ontwikkelt snel door warme weer

“We verwachten met het voorlopige nog warme weer dat de ontwikkeling vrij snel verder gaat naar het derde vervellingsstadium en we verwachten dat vanaf 2 mei de bestrijding kan starten.”, zegt gedeputeerde voor milieu en natuur Ludwig Vandenhove.

Geen nieuwe windturbines in Lanaken

De Limburgse deputatie besliste op woensdag 23 april 2014 om geen milieuvergunning af te leveren voor de bouw van 3 nieuwe windturbines in Lanaken.

 

Sint-Truiden moet meer inzetten op veiligheid en preventie

“De stad Sint-Truiden moet opnieuw meer inzetten op veiligheid en preventie.”, zegt gedeputeerde en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de inbrakengolf tijdens de laatste weken.

Pagina's