maart 2017

Jaaroverzicht 2016 Limburgse Bosgroepen

Het jaaroverzicht 2016 van de Limburgse Bosgroepen is klaar.

 

Eerste gemeenteraad nieuwe raadszaal stadhuis Grote Markt: hetzelfde!

Op maandag 27 maart 2017 ging voor het eerst de gemeenteraad van Sint-Truiden door in de vernieuwde raadszaal van het stadhuis op de Grote Markt.

 

Week van de Provinciedomeinen

 Van maandag 10 tot en met maandag 17 april 2017 vindt de eerste Week van de Provinciedomeinen plaats.

 

Slechte naam

“Spontaniteit, impulsiviteit, opvliegendheid krijgen een steeds slechtere naam, net als roken, dronkenschap of een Big Tasty bestellen bij Mc-Donald’s.”

 

Herman Koch (1)

 

Dag van de Limburgse Natuurgids

Op zondag 26 maart 2017 vond de jaarlijkse Dag van de Limburgse Natuurgids plaats in ontmoetingscentrum De Kalen Dries, Meldertse Baan 2 in Meldert (Lummen).

Aangepaste Europese Burgemeestersconvenant

De Europese Unie lanceerde einde 2015 een opvolger voor het Burgemeestersconvenant: ‘the new integrated Covenant of Mayors on Climate and Energy’.

 

Vlaanderen binnenkort 50 000 nieuwe boompjes rijker

Onder dat motto hebben op zondag 26 maart 2017 de Lions Clubs en de Vlaamse Bosgroepen op diverse plaatsen in Vlaanderen het ‘Big Spring Event’ georganiseerd.

 

3de OPEN dartstornooi gedeputeerde Ludwig Vandenhove

Op zondag 26 maart 2017 werd door de Haspengouwse Darts Vereniging voor de 7de  maal een tornooi georganiseerd op naam van Ludwig Vandenhove.

 

10de Contactdag Limburgse Bosgroepen

Op zaterdag 25 maart 2017 vond de 10de Contactdag Limburgse Bosgroepen plaats in Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6 in Bilzen.
Er waren om en bij de 400 aanwezigen.

 

Rondcrossen!

“Een weekend aanwezigheidspolitiek van een (oude) politieker, tussen de mensen zijn, is echt rondcrossen”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Aanstelling nieuwe provinciecommandant

 Op donderdag 23 maart 2017 werd in de Boudewijnzaal in het provinciehuis in Hasselt afscheid genomen van provinciecommandant Johan Steyaert en werd zijn opvolger Danny Bijnens officieel aangesteld.

 

‘Militairen, verlaat mijn straat.’ (1)

‘Stuur die mannen terug naar hun natuurlijke biotoop, waar hun camouflagekleuren weer één worden met de natuur. En laat ons de veiligheid echt versterken.’ (1)

 

Volledig akkoord! Maar waar wacht regeringspartij CD&V op?

 

Algemene Vergadering vzw RLKM

Op donderdag 23 maart 2017 vond de algemene vergadering plaats van de vzw Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM) in het bezoekersonthaal Kattevennen, Planetariumweg 19 in Genk.

 

Pagina's