oktober 2017

Trefdag burenbemiddeling 2017

Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseerde het GLLAMP een Trefdag rond burenbemiddeling in het Provinciehuis, Universiteitslaan 1 in Hasselt.

 

5 jaar stiltegebied in Zwarteput

Zondag 29 oktober 2017 was het Dag van de Stilte. (1)

Een ideale gelegenheid om 5 jaar stiltegebied Zwarteput te vieren.

Tags:

Za(a)l(en) gevraagd!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

 

Natuurherstel vallei van de Zijp

De vallei van de Zijp is een belangrijke groen-blauwe ader in Nieuwerkerken.
Momenteel worden er door de gemeente Nieuwerkerken en de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) een aantal werken uitgevoerd aan en rond de vijver om de natuur meer kansen te geven.

 

Een jihad van liefde

Het is mooi om deel uit te maken van een volk, maar boven alles maken we deel uit van de mensheid.

Je kunt je cultuur verliezen, je geloof, je land, maar je menselijkheid verlies je niet.” – Mohamed El Bachiri (1)

 

 

‘1 dag niet’

Vandaag vrijdag 27 oktober 2017 is 'het hoogtepunt' van de actie ‘1 dag niet’.

 

Stelimet in Genk moet milieuzorgsysteem verstrengen

Op verzoek van de afdeling Handhaving, Milieu-inspectie Limburg van de Vlaamse overheid heeft de Limburgse deputatie op woensdag 18 oktober 2017 de milieuvoorwaarden bijgesteld van de omgevingsvergunning van de nv Stelimet, voor het exploiteren van een inrichting voor de opslag en mechanische behandeling van schroot en voertuigwrakken in Genk (Swinnenwijerweg 26).

 

Jaarverslag PLOT 2016 is er

Het jaarverslag 2016 van het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) is gepubliceerd.

 

Vergunning ontmoetingscentrum Zepperen vernietigd

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwaanvraag van de stad Sint-Truiden voor een ontmoetingscentrum in de deelgemeente Zepperen vernietigd.

 

Bagarre

‘Als we bang zijn van wat bagarre of als we geen risico meer durven te nemen, dan moeten we niet meer aan politiek doen’ – Paul Magnette, burgemeester Charleroi en kandidaat-voorzitter PS (1)

 

Repair Cafés

In het kader van Festival Retour was er op donderdag 19 oktober 2017 een netwerkmoment in het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum (VOC), Albrecht Rodenbachstraat 18 in Hasselt voor de talrijke vrijwilligers die actief zijn in de Limburgse Repair Cafés.

 

Preventiecampagne fietsdiefstallen voor Limburgse studenten

De provincie Limburg organiseert op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 oktober 2017 een preventieactie tegen fietsdiefstallen aan de Limburgse universiteit en de Limburgse hogescholen.

 

MORGEN IS VAN ONS

MORGEN IS VAN ONS is een brochure die op maandag 23 oktober 2017 in Limburg van huis tot huis bedeeld is samen met Het Belang van Limburg.

 

Pagina's