augustus 2009

Kermis Sint-Truiden 2009!

Traditiegetrouw viert Sint-Truiden eind augustus zijn jaarlijkse kermis.
Dit jaar vindt de kermis plaats van vrijdag 28 augustus tot en met maandag 7 september 2009.

Mobiele camera’s in Sint-Truiden!

Samen met hoofdcommissaris - korpschef Philip Pirard pleit burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove voor het inschakelen van mobiele camera’s in Sint-Truiden, aanvullend op alle andere middelen, die nu reeds ingezet worden tegen de overlast.
Hieronder vindt u de volledige tekst, die voorgesteld werd op een persconferentie op donderdag 27 augustus 2009.

Opening nieuwe infrastructuur Freinetschool ‘Het Wijdeland’

Op vrijdag 21 augustus 2009 is de nieuwe infrastructuur van de Freinetschool te Brustem (Sint-Truiden) officieel in gebruik genomen.
Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was erbij.

Film in de wijk!

“Vanuit de preventiedienst nemen we alle mogelijke initiatieven naar buurten en wijken toe om mensen samen te brengen.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Burgers voelen zich immers beter en veiliger in een propere buurt met veel sociale contacten.”

Uitspraak: Geen aanwezigheidspolitiek, geen interesse!

Politici, die weinig of geen aanwezigheidspolitiek doen, betonen éénvoudigweg geen interesse voor alles wat verenigingen, clubs, buurt- en wijkcomités, etc. doen.

En dan maar ‘zeuren’ over het middenveld!

Boerenbloos viert 40-jarig bestaan!

Op zondag 23 augustus 2009 vierde de Boerenbloos haar 40-jarig bestaan op de Grote Markt van Sint-Truiden.

Rustoord ’t Meiland schenkt rolstoelen en verzorgingsmateriaal aan Zuid-Afrika!

Op maandag 24 augustus 2009 was de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Anil Sooklal en zijn echtgenote te gast is het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW)-rustoord ’t Meiland te Sint-Truiden om een aantal oude rolstoelen en verouderd verzorgingsmateriaal in ontvangst te nemen.

Voeren!

Op zaterdag 22 augustus 2009 was het weer zover: burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove trok al voor de 11e keer met meer dan 50 oudstrijders, vertegenwoordigers van de heemkundige kringen en van het Histor Center en sympathisanten naar Voeren.

De Rode Duivels zijn er nog éénmaal!

De ex-piloten en -mecaniciens van het legendarische stuntteam van De Rode Duivels komen nog éénmaal op bezoek in Sint-Truiden op zondag 6 september 2009.
De Truienaren krijgen nog één keer de kans ‘de vedetten van toen’ de hand te schudden en een handtekening te vragen.

Uitspraak: "Moeten militairen nu alles doen?"

Enkele collega-parlementsleden van de Mouvement Réformateur (MR), de franstalige liberalen, hebben naar aanleiding van de recente gewelddadige ontsnapping van een aantal gevangenen uit het justitiepaleis te Brussel gesuggereerd eventueel militairen voor deze bewaking in te zetten.

Herwaardering wijkinspecteur!

Al jaren wordt er gesproken over een herwaardering, én qua functie en rol binnen het lokaal politiekorps, én qua wedde van de wijkinspecteur.

Brunch Filip Moers groot succes!

Op zondag 16 augustus 2009 organiseerde sp.a –schepen
Filip Moers voor het eerst een brunch met de sp.a-onderafdeling Gelinden-Gelmen in het unieke kader van Chateau de la Motte in Groot-Gelmen.

Meer dan 270 geïnteresseerden daagden op.

"Cowboys horen niet thuis op het industrieterrein in Brustem!"

Dat zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de gebeurtenissen met een Fouga Magister tijdens het weekend van 8 en 9 augustus 2009.

Pagina's