september 2011

43e speeltuin in Sint-Truiden geopend

Op zondag 25 september 2011 werd de 43e speeltuin in Sint-Truiden geopend.
‘Het trillerke’ ligt in Groot-Gelmen in de Kloosterstraat langs de parochiezaal en tegenover de pastorij.

Elke gemeente/stad moet gelijk behandeld worden!

Dat zegt burgemeester Ludwig Vandenhove naar aanleiding van het initiatief van Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil) om in de (wijde) omgeving van bestaande asielcentra de immobiliënkantoren aan te schrijven om panden op de huurmarkt te zoeken waar 20 à 40 asielzoekers kunnen verblijven.

"Ik hoop op zoveel mogelijk deelnemers!"

Burgemeester Ludwig Vandenhove heeft het over het komende Levensloop-weekend op het domein ’t Speelhof op zaterdag 1 oktober 2011 (vanaf 16.00 uur) en zondag 2 oktober 2011 (tot 16.00 uur).

Briljanten en diamanten jubilea in het Minderbroedersklooster te Sint-Truiden

Op zondag 25 september 2011 waren er 1 briljanten (65 jaar) en 3 diamanten (60 jaar) kloosterjubilea en 1 diamanten (60 jaar) priesterjubileum bij de Eerwaarde Paters Minderbroeders.

Stad Sint-Truiden promoot onkruidborstels op zaterdagmarkt

“Wij proberen als stad Sint-Truiden al jaren een ecologisch beleid te voeren en onze inwoners hierrond zoveel mogelijk te sensibiliseren.
In her kader van dit duurzaam milieubeleid willen we de schadelijke vormen van onkruidbestrijding zoveel mogelijk reduceren.”, zeggen schepen van groen en leefmilieu
Filip Moers/> en burgemeester Ludwig Vandenhove.

30 jaar (actief) lid van Voetbalclub (VK) Grammenrode

Precies 30 jaar geleden tekende Ludwig Vandenhove zijn aansluitingskaart bij VK Grammenrode en zo bij de Limburgse Bedrijfssportbond (LBS).

6e editie G-DAY

Op donderdag 22 september 2011 vond de 6e editie van de G-DAY plaats in de brandweerkazerne van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden, Zepperenweg 26 te Sint-Truiden.

23e editie scholenveldloop

Om en bij de 4.000 kinderen en jongeren hebben de voorbije dagen (dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 september 2011) op het domein Speelhof in Sint-Truiden deelgenomen aan de Vlaamse scholenveldloop.
Het was reeds de 23e editie.

4e buurtrestaurant van start in Sint-Truiden

Op maandag 19 september 2011 werd het 4e buurtrestaurant in Sint-Truiden in de parochiezaal van Nieuw Sint-Truiden, Grevensmolenweg 34 officieel geopend.

Euregiotour doet voor de 2e keer Sint-Truiden aan!

Op vrijdag 16 september 2011 heeft de Euregiotour voor de 2e opéénvolgende maal de stad Sint-Truiden aangedaan.

Aloft Brussels Shuman hotel verwelkomt ‘Distances’ van Lesley Courtois

Bijna  een  jaar  geleden  lanceerde  het Aloft  Brussels  Schuman hotel het  Young  Urban  Inspired Design.
Kunstenares Lesley Courtois is de  vierde  in  rij,  die enkele van haar werken  presenteert in de lobby van  het  Brusselse  hotel.   

Dieven en toeristen!

“In elke periode dat fruit plukklaar is in onze regio duiken de laatste jaren steeds vaker (dezelfde) verhalen op in de media over fruitdiefstallen en/of wildplukkers.
Voor mij is er een duidelijk onderscheid tussen echte diefstallen en toeristen en/of wandelaars of fietsers, die een appel of een peer plukken om onmiddellijk te ‘proeven’.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.

Ludwig Vandenhove bezoekt kunstenaar Wim Van Petegem

Kunstenaar (beeldhouwer en graficus) Wim Van Petegem verhuisde begin dit jaar van Diest naar Triamant Haspengouw in Velm.

Pagina's