augustus 2011

Kermis en kunst zijn verbonden in Sint-Truiden!

“Kermis is voor mij een vorm van folklore, dus ook een vorm van cultuur en kunst. Bovendien is kermis in de loop der eeuwen en jaren de inspiratiebron geweest voor heel wat kunstenaars van diverse disciplines (dichters, schrijvers, beeldende kunstenaars, schilders, etc.).”, zegt
Ludwig Vandenhove.

Brevetten gemachtigde opzichters

Op donderdag 25 augustus 2011 werden de attesten van de nieuwe gemachtigde opzichters op het grondgebied van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken uitgereikt in het politiehuis, Sluisberg 1, 3800 Sint-Truiden.

2e dichtbundel van Carina Shahi ‘Mijn leven is mij lief’

De Sint-Truidense dichteres Carina Shahi is inmiddels aan haar 2e dichtbundel toe onder de titel ‘Mijn leven is mij lief’.

Uitspraak: "Nog altijd goed bezig!"

“Wij zijn in Sint-Truiden met de lokale politie Sint-Truiden - Nieuwerkerken - Gingelom nog altijd goed bezig qua verkeers- en parkeerbeleid.

asster passie voor psychiatrische zorg

Naar aanleiding van de samensmelting van de psychiatrische centra Sancta Maria en Ziekeren in Sint-Truiden en de daaraan gekoppelde nieuwe benaming, asster, werd er een informatiebrochure uitgegeven over de missie, de nieuwe organisatie, de geschiedenis en de toekomst.

Ik ben fier op ‘Het Dorp’

“Ik ben fier op het ‘Het Dorp’, het kunstwerk van Gert Robijns, dat nog tot en met zondag 30 oktober 2011 te bekijken is op het begin/einde van de start -/landingsbaan in Kerkom van het voormalige militaire vliegveld te Brustem (Sint-Truiden).”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

Geen verband tussen camera’s en criminaliteit

“Er is geen verband tussen camera’s en criminaliteit en camera’s doen de sociale ongelijkheid nog toenemen.”

Boek ‘WATER & VUUR 150 jaar brandweer Sint-Truiden’ is een feit

‘WATER & VUUR 150 jaar brandweer Sint-Truiden’ is de titel van het herinneringsboek dat gepubliceerd is naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden.

7.700,00 EUR voor Hoorn van Afrika

De verschillende initiatieven voor noodhulp aan de Hoorn van Afrika hebben in Sint-Truiden tot nu toe 7.700, 00 EUR opgebracht.

‘Et alors’ ... Wat nu weer?

Na het succes van de tentoonstelling ‘Et alors’ tijdens de wijnfeesten in het kasteel van Duras op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2011, zetten kunstenares Lesley Courtois en fotograaf Robin Mous hun avonturen verder tijdens de augustuskermis in Sint-Truiden.

Sex hoort niet thuis op een voetbalveld!

Burgemeester Ludwig Vandenhove zegt dit naar aanleiding van de stoeipartij, die op zaterdag 20 augustus 2011 in hotel Stayen te zien was tijdens de voetbalwedstrijd Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) - Sporting Lokeren.

Slecht nieuws voor de situatie aan de Diestersteenweg!

“De toestand van de Diestersteenweg in Sint-Truiden wordt een spijtig vervolgverhaal.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Het petanquetornooi op de Grote Markt moet een traditie worden!

Op zaterdagavond 20 en zondag 21 augustus 2011 vond op de Grote Markt van Sint-Truiden het 2e ‘Openmarktpetanquetornooi’ plaats dat inmiddels al de nodige internationale uitstraling heeft.

Pagina's